Omlós kacsamell

Lehet lassan és gyorsan is, mikor melyikre van idő. A lassúnál elég csak összeállítani a tepsit, és utána 6 órán át nincs vele dolgunk, míg a gyors elkészítésnél nem sok időre hagyhatjuk magára, de cserébe 20 perc alatt elkészül, ami egy gyors vacsorához pazar.

Kapcsolódó cikkek

Ezt a 3 pontból álló sütési folyamatot alkalmazhatjuk libánál, csirkénél vagy steak húsoknál is. 
 
Hozzávalók:
 
- 50 dkg kacsamellfilé 
- só és frissen őrölt bors 
- 1 evőkanál olívaolaj 
 
Elkészítés:
 
1. A húst egy óra hosszat egy tányéron, lefóliázva szobahőmérsékleten tartjuk, majd a bőrét egy éles késsel átlósan és arra keresztben is bevagdossuk. Mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk. A sütőt 150 fokra (gázsütő 3-as fokozat) állítjuk. 
 
2. Egy nehéz aljú serpenyőt füstölésig hevítünk, majd először az olajat öntjük bele. Azonnal beletesszük a filéket is bőrével lefelé, és 1 percig sütjük. Átemeljük őket egy tapadásmentes tepsibe a bőrével felfelé, és 5 percig hagyjuk pihenni őket. 
 
3. Ezután betesszük a sütőbe, és még 10 percig sütjük. Miután kivesszük a sütőből, hagyjuk 5–8 percig pihenni, hogy a szaftja eloszoljon a húsban, majd tálalhatjuk. 
 
Tipp: Tálalhatjuk salátával, sült burgonyával és fokhagymával. Grillezhetünk hozzá zöldségeket, vagy készíthetünk gyors gyümölcsmártást is. A meggy és a hamarosan érő cseresznye is nagyon jól illik a kacsához. 
 
2014.05.06
|


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.