„Volt egy saját testprotézis-csapatunk” - Seth Rogen

A komédiáiról ismert Seth Rogen ezúttal meglepő helyzettel találta szemben magát. A Rossz szomszédságban (premier: május 15.) az újdonsült családfő Rogen és famíliája életét egy bulis egyetemista szomszéd keseríti meg, akit Zac Efron alakít. A komikus erről a szokatlan felállásról is mesélt.
- Mennyiben érzed magadénak Mac figuráját?
 
- Nagyon is, és pont ez az egyik ok, amiért elvállaltam a szerepet. Azt az állapotot akartuk viccesen bemutatni, amikor az embernek gyereke születik, és azután már nem nagyon jár el szórakozni. Ez egy olyan terület, amivel rendesen el tudtunk játszadozni. Pontosan ezért nincs gyerekem még most sem. 
 
- Most, hogy már rendezőként is egyre tapasztaltabb vagy, nem volt olyan helyzet a forgatáson, amikor át akartad venni az irányítást? 
 
- Á, dehogy! Inkább azért adtam egy csomószor hálát az égnek, hogy nem én vagyok a rendező. Nagyon kényelmes nem rendezni, ha valaki normálisan végzi a dolgát melletted. Ha Nick nem lett volna ennyire a helyén, nyilván rossz lett volna nézni, ha nem jó irányba mennek a dolgok, de most csak olyanok jutottak eszembe, hogy „de jó, hogy nem nekem kell elmondani a statisztáknak, hogy lesz még egy felvétel”.  
 
- Rengeteg nagyszabású partijelenetet forgattatok. Ezeket külső helyszínen vagy stúdióban rögzítettétek? 
 
- Ezeket mind házakban forgattuk. Ennél a filmnél hanyagoltuk a stúdiós munkát. Azt hiszem, egyedül az a hálószoba épült stúdióban, ahol a Zac-kel történő harcjelenetemet forgattuk. A stúdió helyett inkább igazi házakat pakoltunk tele tonnányi emberrel. 
 
- Nem történt meg egyszer sem, hogy a filmes parti átalakult igazi partivá? 
 
- Akadtak ilyen pillanatok. Valamikor pusztán annyi volt a rendezői instrukció, hogy az emberek partizzanak és vaduljanak ezerrel, ami nyilván elég spontán volt. Volt, hogy néhány kisebb kamerát a bulizók kezébe adtunk, hogy ők is rögzítsenek videókat a forgatás alatt.  
 
- A Zac-kel való harcjelenetedre hogyan készültél? 

 
- Nem volt semmi speckó tréningem, ha erre gondolsz. Begyakoroltuk a mozdulatsort a kaszkadőr-koordinátorral, és apró részletekben felvettük az egészet. Nem az volt a cél, hogy akciófilmbe illő jelenet legyen, hiszen a poénok az igazán fontosak. Egy napig csak azon ötleteltünk, hogyan épüljön fel a szcéna, utána meg kb. tíz másodperces etapokban vettük fel. Az ilyen jelenetek működőképessége nagyrészt úgyis a vágás során dől el. 
 
- A szövegeket sokat próbáltátok? 
 
- Hagyományos értelemben vett próbák nem is nagyon voltak. Persze összeültünk átolvasni a forgatókönyvet, de a terv a kezdetektől az volt, hogy rengeteget fogunk improvizálni. Azt akartuk, hogy a film frissnek és spontánnak tűnjön. A sztori struktúrája és a jelenetek felépítése már önmagában annyira vicces volt, hogy ez kiváló táptalajt jelentett a rögtönzéshez. Ha semmit nem teszel hozzá, csak eljátszod, ahogy a forgatókönyvben van, úgy is működik. Nem volt vesztenivalónk.  
- A filmben többször is szembesülhetünk genitáliákkal. Volt ehhez egy testprotézises csapat is a forgatáson? 
 
- Igen, volt egy saját testprotézis-csapatunk. Szinte mindenféle testrészre szükségünk volt. Egy csomó protézissegget is legyártottak, de ezekből végül csak néhány került be a filmbe. 
 
- Kényelmetlen dolog vicces szexjeleneten dolgozni? 
 
- Igen, egy kicsit. Eleve szexjeleneten kényelmetlen dolgozni, de az, hogy itt poénra vettük, azért valamennyire csökkentette a feszkót.  
 
- Hollywoodi szabály szerint bébikkel csak akkor szabad dolgozni, ha muszáj, és nálatok a forgatáson voltak kisbabák… 
 
- A gyerekek olyan jók voltak, hogy semmi problémát nem jelentettek. A világ legvidámabb babáit kaptuk, és nagyon könnyű volt velük dolgozni. Azt az egyet nem szerették, amikor nagyon beöltöztettük őket. 
Tulu/UIP-Duna Film
2014.05.06
|


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
19:10
Bombaklón - Az újabb pite
amerikai-német vígjáték, 2002
19:10
A szem
amerikai horror, 2008
19:30
Pál, Krisztus apostola
amerikai film, 2018
20:00
Hölgyek feketében
ausztrál vígjáték, 2018
20:00
Légy a pasim!
amerikai romantikus vígjáték, 2017
Ma meg holnap látogatható még a World Press Photo kiállítás. Nézzetek meg mindent a világról! #worldpressphoto2019 #kiallitas #foto #fotokiallitas #kiallitasajanlo #nemaradjle
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.