A Bátorságpróba

Könyv a daganatos és leukémiás gyermekek számára
Az Őrzők Alapítvány, a Tűzoltó utcai Gyermekklinika által 24 éve alapított alapítvány gondozásában Bátorságpróba címmel daganatos és leukémiás gyermekeknek szóló tájékoztató mesekönyv készült, ...
...amely a mese segítségével előre részletesen megismerteti a kisbetegekkel, hogy mi történik velük a kivizsgálások és kezelések során, ezzel csökkentve szorongásukat az ismeretlen környezettel, műszerekkel és beavatkozásokkal szemben.
 
A nemcsak a gyermekek, de a daganatos felnőttek számára is hasznos információkat tartalmazó felvilágosító könyv március 26-ától ingyenesen elektronikus formában, mindenki számára hozzáférhető az Őrzők Alapítvány honlapján, a www.orzokalapitvany.org -on.  
 
A könyv több mint egy év önkéntes munkájának a gyümölcse. A mesekönyv kezdeményezője egy érintett édesanya volt, aki kisfiával végigjárta ezt az utat. Ő írta a kerettörténetet, a szakmai szövegrészek pedig kiváló orvosok, gyermekpszichológusok, nővérek tollából született. Az illusztrációkat a sikeres írónő és illusztrátor, Bartos Erika több mint féléven keresztül szintén önkéntes munkában készítette el.  
 
Az egyes helyszínek, kórházi műszerek, kórtermek, folyosók pontosan úgy vannak megrajzosítva, megelevenítve, ahogy azok a valóságban is vannak, így arra a gyerekek ráismernek. Így lett a Bátorságpróba című könyv igazán hiteles és valóságos. 130 oldalas szép, komoly mesekönyv született a kezdeményezésből.  
 
A könyv elnyerte az Astellas különdíját is 2013-ban.  
 
A hiánypótló könyv iránt külföldről is érdeklődnek, a napokban jelent meg angol nyelven, folyamatban van a török nyelvű kiadása, és három további nyelvre való lefordítása is.  
 
Nemcsak a beteg gyermekeknek, hanem szüleiknek, barátaiknak, felnőtt érintetteknek is hasznos olvasmánynak bizonyult, illetve olyan gyermekek esetében is ajánljuk, akiknek a szülei közül valamelyik daganatos. 
 
2014.05.09
|


Így neveld a sárkányodat 3

amerikai animációs film, 104 perc, 2019

Dumbó

amerikai családi film, 112 perc, 2019

A hiányzó láncszem

amerikai-kanadai animációs film, 95 perc, 2019

A királynő kutyája

belga animációs film, 92 perc, 2019

Egy kutya hazatér

amerikai családi film, 96 perc, 2019
További gyerekfilmek
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
13:50
Bubbi Guppik - II. évad
amerikai animációs filmsorozat, Sir Nonny, a kedves, 2011
13:50
A Happó család
2016, 243. rész: Lőni kell
13:54
Kit és Kate
I. évad, 12. rész
14:00
Csizmás, a kandúr kalandjai
I. évad, 16. rész: Sárkány
14:00
A daliás Ivandoe herceg kalandjai
2016, 9. rész: Tavi szörnyek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.