A Bátorságpróba

Könyv a daganatos és leukémiás gyermekek számára
Az Őrzők Alapítvány, a Tűzoltó utcai Gyermekklinika által 24 éve alapított alapítvány gondozásában Bátorságpróba címmel daganatos és leukémiás gyermekeknek szóló tájékoztató mesekönyv készült, ...
...amely a mese segítségével előre részletesen megismerteti a kisbetegekkel, hogy mi történik velük a kivizsgálások és kezelések során, ezzel csökkentve szorongásukat az ismeretlen környezettel, műszerekkel és beavatkozásokkal szemben.
 
A nemcsak a gyermekek, de a daganatos felnőttek számára is hasznos információkat tartalmazó felvilágosító könyv március 26-ától ingyenesen elektronikus formában, mindenki számára hozzáférhető az Őrzők Alapítvány honlapján, a www.orzokalapitvany.org -on.  
 
A könyv több mint egy év önkéntes munkájának a gyümölcse. A mesekönyv kezdeményezője egy érintett édesanya volt, aki kisfiával végigjárta ezt az utat. Ő írta a kerettörténetet, a szakmai szövegrészek pedig kiváló orvosok, gyermekpszichológusok, nővérek tollából született. Az illusztrációkat a sikeres írónő és illusztrátor, Bartos Erika több mint féléven keresztül szintén önkéntes munkában készítette el.  
 
Az egyes helyszínek, kórházi műszerek, kórtermek, folyosók pontosan úgy vannak megrajzosítva, megelevenítve, ahogy azok a valóságban is vannak, így arra a gyerekek ráismernek. Így lett a Bátorságpróba című könyv igazán hiteles és valóságos. 130 oldalas szép, komoly mesekönyv született a kezdeményezésből.  
 
A könyv elnyerte az Astellas különdíját is 2013-ban.  
 
A hiánypótló könyv iránt külföldről is érdeklődnek, a napokban jelent meg angol nyelven, folyamatban van a török nyelvű kiadása, és három további nyelvre való lefordítása is.  
 
Nemcsak a beteg gyermekeknek, hanem szüleiknek, barátaiknak, felnőtt érintetteknek is hasznos olvasmánynak bizonyult, illetve olyan gyermekek esetében is ajánljuk, akiknek a szülei közül valamelyik daganatos. 
 
2014.05.09
|


Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Kópé

amerikai-kanadai animációs film, 87 perc, 2019

Playmobil: A film

német-francia animációs film, 99 perc, 2019

Mi újság, kuflik?

magyar animációs film, 77 perc, 2019

A kis kedvencek titkos élete 2

amerikai-francia-japán animációs film, 86 perc, 2019
További gyerekfilmek
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
05:22
Pingu
II. évad, 14. rész
05:25
Gumball csodálatos világa
2011, III. évad, 421. rész: A név
05:25
Mr. Bean
2002, I. évad, 212. rész: A hívatlan vendég
05:28
Pingu
II. évad, 15. rész
05:30
Umizoomi csapat - II. évad
amerikai animációs filmsorozat, Lila majom akció, 2011
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.