Pedalocafé – Kávé triciklin

Irimiás Balázs valószínűleg sokunk álmát váltotta valóra; egy triciklire építette egyszemélyes, de komplett kávézóját, melyet Pedalocaféra keresztelt. A projekt először a Defo Laborban mutatkozott be a 11. kerületi design-hétvégén, az Elevenen.
A Pedalocafé triciklit a kávé és a kerékpározás szeretete hívta életre. Régóta foglalkoztat egy a hálózatoktól független, kompromisszumok nélküli megoldás a kávéfőzésre – nyilatkozta Balázs. Ennek kedvezett a Magyarországon is éledező mikropörkölésű kávék terjedése. Az újhullámosnak is nevezett metódus lényege, hogy a kávébab útját a termelőtől kísérik végig a kávézókig. A kávé általában világos pörkölést kap, hogy megőrizze azokat a szokatlanul intenzív, gyümölcsös aromákat, amelyek a hagyományos, sötétebb pörköléseknél elvesznek. A Pedalocafé egy független, mozgó kávénagykövetség, amely a minőségi kávékultúrát hivatott terjeszteni országszerte.
 
A tricikli váza egy évtizedek óta bizonyított konstrukció, amit az olaszok terveztek, de Mexikóban gyártanak. A felépítményét egyedileg gyártották le Magyarországon. A tricikli környezetbarát, káros anyagot nem bocsát ki, ezért beltéri rendezvényekre is alkalmas. Akár 5 napot is kibír feltöltés nélkül, de hosszú távon napelemet is kap, ami ezt tovább hosszabbítja majd.  
 
Az eddigi tapasztalataink szerint hatása inkább meglepetést okoz és érdeklődést kelt, még olyanok is megálltak mellette, akik amúgy nem kávéznak. Első menetben a magyar, újhullámos pörkölők kávéit mutatjuk be. Van érdeklődés eszpresszó-, latte art-, szűrt kávé- és kreatívital-tanfolyamokra is, amiket kis létszámú csoporttal, tapasztalt vendégbaristákkal szeretnénk szervezni a Pedalocafén. Amint állandó helyszínt találunk az első példánynak, elkezdjük a második építését. 
 
2014.05.20
|


Játék
Öt év telt el azóta, hogy minden szupi-szuper volt, és a kockafejek most új fenyegetés elé néznek: LEGO® DUPLO® figurák űrből jött inváziója vár rájuk, akik olyan gyorsan pusztítanak el mindent, hogy az újjáépítés szinte lehetetlen.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.