Kedvenc helyek

Lamantin Jazz Fesztivál és Improvizatív Tábor nemzetközi sztárfellépőkkel

Nemzetközi sztárok, köztük a kanadai-angol Matt Scofield gitáros, az amerikai-jamaicai Monty Alexander zongorista és az olasz Enrico Rava trombitás is fellép az idei Lamantin Jazz Fesztiválon június 22-28. között - jelentették be a szervezők programismertető sajtótájékoztatójukon kedden Szombathelyen.
Tímár Péter, a szervező Improvizatív Zenei Műhely Egyesület elnöke elmondta: az egy hét alatt 19 koncertet ad a 76 fellépő, akik között olyan szólisták és együttesek is vannak, mint a Pátkai Rozina Qartet, Szakcsi Lakatos Béla, valamint Charlie és a Budapest Jazz Orchestra Brass.
 
Szavai szerint az, hogy az idei tizenötödik jubileumi fesztivál minden eddiginél színvonalasabbnak ígérkezik, annak is köszönhető, hogy Szombathely önkormányzata kiemelten, tízmillió forinttal támogatja a rendezvényt. Ez tette lehetővé a sztárok meghívását. 
 
Tímár Péter elmondta: idén a korábbi évektől eltérően nem szerdán, hanem szombaton lesz a blues nap, amelynek csúcspontját a Matt Scofield Trió fellépése jelenti majd a főtéri nagysátorban. 
Pénteken Szakcsi Lakatos Béla szólókoncertjét hallgathatja meg a fesztivál közönsége a Bartók Teremben, előtte a Fool Moon, utána pedig Enrico Rava Tribe a világ egyik legismertebb dzsessztrombitása koncertezik ugyanott. 
 
A fesztiválhoz tizenkettedik alkalommal csatlakozik a Lamantin Improvizációs Tábor, amelyre idén 125 fiatal dzsesszzenész érkezik Szombathelyre, a tábor tanárai között pedig ismét olyan elismert hazai oktatók vannak, mint Márkus Tibor, aki a tábor művészeti vezetője, és a zongora- valamint a dzsessztörténet kurzust vezeti, Tóth Viktor, a szaxofon-, Nesztor Iván, a dob-, Spányi Emil pedig a zongorakurzus hallgatóinak tanára. 
 
Az improvizációs tábor záróeseménye idén is a hallgatókból és tanáraikból alakított alkalmi zenekarok koncertje lesz, amelyet szombaton este tartanak a Weöres Sándor Színházban.
2014.06.17
|


Játék
Négy évet kellett várniuk a rajongóknak az Ivan & The Parazol legújabb lemezére.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.