Dr. Lala az Opuzen Film Festival programjában

A Dr. Lala című dokumentumfilm egyedüli magyar alkotásként bekerült az Opuzen Film Festival hivatalos programjába. A fesztiválra ebben a kategóriában 435 filmet neveztek, ebből 24-et választottak ki. A rendezvény a Universal Film and Festival Organization 19 tagjának egyike.
Balogh László, azaz Dr. Lala bohócdoktor, aki az elmúlt tizenkét évben közel százezer beteg arcára varázsolt mosolyt. Egy ország ismerte és szerette őt egy harminc évvel ezelőtti sikeres televíziós műsornak, a Cigánykeréknek köszönhetően, amelyet hátrahagyott a cirkusz kedvéért. Végül mindent újrakezdett, és a bohócdoktori pályán kötött ki.
 
A másfél éven keresztül készült, egyszerre szórakoztató és megható kreatív dokumentumfilmben a szarkasztikus humorú Dr. Lalát, alapítványa fenntartásáért folytatott küzdelmét, hivatásán keresztül számos beteg gyermek, kis hétköznapi hős történetét ismerhetjük meg. 
 
A dokumentumfilm Halász Glória második egész estés munkája, a Váci Börtön színházának tagjairól készült Vasfüggöny című filmjét 2011-ben mutatták be, amelyet a Duna Televízió is műsorára tűzött. A Dr. Lala zeneszerzője David Javori, a Művészetek Palotájában bemutatott Mi Padre című koncert és lemez alkotója. 


 
Rendező: Halász Glória 
Operatőr: Várnai Péter 
Vágó: Márton Dániel 
Gyártásvezető: Paluska Zoltán 
Zeneszerző, zenei rendező: David Javori 
Hangmérnök: Bodnár Péter 
 
Partnerek: FilmJUS Alapítvány, DERTOUR Hungária, Kultúrpart, Schwindl Kft., Bakelit Multi Art Center, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, Kontra Klub, Marosport Kft., Riot Pictures, Magyar Bohócok a Betegekért Alapítvány, Semmelweis Egyetem II. számú Gyermekgyógyászati Klinika, Heim Pál Gyermekkórház 
2014.06.24
|


Film premierek

Éjszakai játék

amerikai vígjáték, 90 perc, 2018

A víz érintése

amerikai-kanadai kalandfilm, 123 perc, 2017

A Pentagon titkai

amerikai történelmi dráma, 115 perc, 2017
Játék
Egy maroknyi vándorszínész játéka dühös verekedést robbant ki. A kavarodásban egy ifjú katona beszáll a bunyóba. Miután a fiú bujdosni kényszerül, a társulat befogadja és együtt zötyögnek faluról falura Pest felé.
Filmek a TV-ben
H
19
K
20
Sze
21
Cs
22
P
23
18:10
Verdák
amerikai animációs film, 2006
18:15
Bébi úr
amerikai animációs film, 2017
18:15
Tomb Raider
amerikai-angol-japán-német akciófilm, 2001
18:30
Vissza a jövőbe
amerikai kalandfilm, 1985
18:35
Szigorúan piszkos ügyek 2
hongkongi gengszterfilm, 2003
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.