Országúti bosszú

est.hu:
9/10
|
olvasói
10/10 (204)
Robert Pattinson ül egy lepukkant autóban a sivatag közepén, és a rádiót hallgatva azt dúdolja, hogy „Don’t hate me ’cause I’m beautiful”. Zseniális pillanat, egyben kikacsintás is a néző felé ebből a bő másfél órás földi pokolból, amit akár a Mad Max kevésbé akciódús kistestvérének is nevezhetünk.
A helyszín ugyanúgy az ausztrál sivatag, ahol beütött a krach, és farkastörvények uralkodnak. Egy magányos férfinak (Guy Pearce elképesztő) innen köti el a kocsiját három menekülő bandita, márpedig a járgány valamiért nagyon közel áll a szívéhez.
 
Az egyik lókötő enyhén fogyatékos tesóját (Robert Pattinson még sosem volt ilyen jó) túszul ejtve száguldanak végig a sivatagon a gazfickók nyomában, útjukat pedig hullák szegélyezik. Kegyetlen, lassú folyású és zsigerekig ható road movie, ahol minden egyes agykiloccsantásnak és nézésnek súlya van.
Tulu
2014.07.29
|
The Rover
amerikai-ausztrál dráma, 102 perc, 2014
Az emberi civilizáció összeomlása után Eric már csak az autójához ragaszkodik, de ezt is ellopják tőle. A férfi a rablóbanda nyomába ered. Segítségére lesz Reynolds, egy korábbi bandatag is.
Rendező:

David Michôd

Forgalmazza: Vertigo Média
Bemutató: 2014. július 31.
(7 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.