A-kategóriás filmfesztiválon versenyez A berni követ

Kanadában lesz A berni követ nemzetközi premierje. Szász Attila filmjét beválogatták a Montreal World Film Festival elsőfilmes versenyprogramjába, ahol a Golden Zenith-díjért indulhat.
A montreali mustra, mely idén augusztus 21. és szeptember 1. között kerül megrendezésre, a FIAPF - Filmproducerek Nemzetközi Szövetsége által A-kategóriásnak minősített filmfesztivál.
 
A berni követ a svájci magyar nagykövetség elleni 1958-as támadás történetét dolgozza fel Köbli Norbert forgatókönyvéből, Kulka János, Szabó Kimmel Tamás és Kádas József főszereplésével.
 
A filmet itthon a közönség és a sajtó is lelkesen fogadta. A Filmvilág „az eddigi legkiforrottabb történelmi thrillerünknek”, a Népszabadság „a legszenzitívebb ’56-os filmünknek”, míg a Vox Mozimagazin „feszültséggel teli, izgalmas politikai túszdrámának” nevezte. 
 
„Óriási megtiszteltetés, hogy egy ilyen rangos és nagy múltú fesztivál versenyprogramjába válogatta a filmünket” – mondja Szász. 
 
A berni követ a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra-programjának támogatásával készült. „Nagyon örülünk A berni követ nemzetközi elismerésének – mondja Kollarik Tamás, a Médiatanács tagja. – Büszkék vagyunk a filmre, sok sikert kívánunk az alkotóknak!” 
 
A filmet 2014. augusztus 29-én és 30-án, Szász Attila rendező jelenlétében összesen három alkalommal vetíti a Montreal World Film Festival, Észak-Amerika egyetlen kompetitív filmfesztiválja. 

A berni követ
gyártója a Filmpositive Kft. Producere Lajos Tamás és Mink Tamás. 
2014.08.13
|


Film premierek

Mancs őrjárat

amerikai-kanadai animációs film, 69 perc, 2019

Út a királyi operába

angol-kubai-német-spanyol életrajzi dráma, 115 perc, 2018

Családi vakáció - Irány Ibiza!

belga-francia vígjáték, 87 perc, 2018

Aki bújt

amerikai horror, 95 perc, 2019

A bűn királynői

amerikai akcióthriller, 102 perc, 2019
Játék
A szürrealista mozgalom legismertebb alkotóinak munkáival találkozhatunk a Magyar Nemzeti Galéria kiállításán
Filmek a TV-ben
18:15
Szökevény hercegnő
amerikai-kanadai romantikus film, 2015
18:30
Kislány a küszöbön
német vígjáték, 2011
18:40
A tenger szívében
amerikai kalandfilm, 2015
18:50
Zöld Lámpás
amerikai akciófilm, 2011
18:50
Ragyogó világ
japán romantikus filmdráma, 2017 (feliratos)
JÁTÉK!!! Ma kerül ki a lelőhelyekre a legújabb Pesti Est. Fotózkodj vele bárhol a városban, használd a #pestiestles hashtaget, és mi tuti megajándékozunk egy pesti program belépővel! . . . #jatek #nyeremenyjatek #játék #posztolj #szelfizzpestiesttel
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.