A-kategóriás filmfesztiválon versenyez A berni követ

Kanadában lesz A berni követ nemzetközi premierje. Szász Attila filmjét beválogatták a Montreal World Film Festival elsőfilmes versenyprogramjába, ahol a Golden Zenith-díjért indulhat.
A montreali mustra, mely idén augusztus 21. és szeptember 1. között kerül megrendezésre, a FIAPF - Filmproducerek Nemzetközi Szövetsége által A-kategóriásnak minősített filmfesztivál.
 
A berni követ a svájci magyar nagykövetség elleni 1958-as támadás történetét dolgozza fel Köbli Norbert forgatókönyvéből, Kulka János, Szabó Kimmel Tamás és Kádas József főszereplésével.
 
A filmet itthon a közönség és a sajtó is lelkesen fogadta. A Filmvilág „az eddigi legkiforrottabb történelmi thrillerünknek”, a Népszabadság „a legszenzitívebb ’56-os filmünknek”, míg a Vox Mozimagazin „feszültséggel teli, izgalmas politikai túszdrámának” nevezte. 
 
„Óriási megtiszteltetés, hogy egy ilyen rangos és nagy múltú fesztivál versenyprogramjába válogatta a filmünket” – mondja Szász. 
 
A berni követ a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra-programjának támogatásával készült. „Nagyon örülünk A berni követ nemzetközi elismerésének – mondja Kollarik Tamás, a Médiatanács tagja. – Büszkék vagyunk a filmre, sok sikert kívánunk az alkotóknak!” 
 
A filmet 2014. augusztus 29-én és 30-án, Szász Attila rendező jelenlétében összesen három alkalommal vetíti a Montreal World Film Festival, Észak-Amerika egyetlen kompetitív filmfesztiválja. 

A berni követ
gyártója a Filmpositive Kft. Producere Lajos Tamás és Mink Tamás. 
2014.08.13
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
18:10
Akik dolgoznak
svájci film, 2018
18:25
Az utolsó akcióhős
amerikai akcióvígjáték, 1993
18:30
Cowboyok és űrlények
amerikai sci-fi akciófilm, 2011
18:45
Dolgozó lány
amerikai vígjáték, 1988
18:50
Nyomás utána!
olasz-amerikai akcióvígjáték, 1983
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.