T.S. Spivet különös utazása

est.hu:
7/10
|
olvasói
9/10 (97)
Ha Jean-Pierre Jeunet semmi mást nem csinált volna az Amélie csodálatos életén kívül, akkor is hálásak lennénk neki, de az Elveszett gyerekek városa és az Alien 4. rendezője azóta is fáradhatatlanul igyekszik újabb és újabb mozikkal megörvendeztetni rajongóit…
…több-kevesebb sikerrel. Mert amilyen áldás, olyan átok is az oeuvre-ben egy olyan megkerülhetetlen – mondjuk ki! – remekmű, mint az Amélie, amit alkotóként felülmúlni szinte lehetetlen, mert minden azt követő darab csak egyfajta utánérzés lehet (lásd Hosszú jegyesség). Ha azonban eltekintünk az összehasonlítgatástól, és nem bénítanak meg minket a kényszerű elvárások, vagyis nem Jeunet-filmként ülünk be Jeunet legújabb filmjére, az amerikai Reif Larsen bestselleréből adaptált T.S. Spivet különös utazására, kellemes meglepetésben lesz részünk – jó és rossz értelemben egyaránt. 
 
Az ezúttal 3D-ben forgató (és James Cameron tanácsait is megfogadó) francia rendező nem különösebb fantáziával, de korrektül, a lehető legjobb tudása szerint, az alapanyag és a műfaj iránti kellő alázattal vitte vászonra a sajátos formátumban kiadott, rengeteg ábrával és rajzzal illusztrált, ennél fogva nem kis szakmai kihívást rejtő családi történetet.  
 
Főhőse az élénk képzelőerővel megáldott feltaláló, a tízéves T.S. Spivet, aki Montanában él a családjával. A kisfiút egy napon azzal keresik meg a washingtoni Smithsonian Intézettől, hogy egy találmányával elnyerte a rangos Baird-díjat. Spivet felkerekedik, fellóg egy keleti part felé tartó tehervonatra, és ezzel élete legnagyobb kalandja veszi kezdetét. Egy utazás saját álmain, félelmein és vágyain keresztül – haza.  
 
zsinora
2014.09.19
|
The Young and Prodigious T.S. Spivet
francia-kanadai családi film, 105 perc, 2013
A fiatal T.S. Spivet rajongásig odavan a tudományos dolgokért. Egy nap felhívják a múzeumból, hogy díjat nyert találmányával, ezért el kell utaznia.
Forgalmazza: MTVA
Bemutató: 2014. szeptember 25.
(10 kép)


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
18:10
Floridai álom
amerikai film, 2017
18:15
Barátom, Róbert Gida
amerikai családi film, 2018
18:25
Fehér Isten
magyar filmdráma, 2014
18:45
Üvöltő szelek
angol-amerikai romantikus filmdráma, 1992
18:50
Szuperhekusok
olasz akcióvígjáték, 1985
Ma meg holnap látogatható még a World Press Photo kiállítás. Nézzetek meg mindent a világról! #worldpressphoto2019 #kiallitas #foto #fotokiallitas #kiallitasajanlo #nemaradjle
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.