„Az emberek nem azért kapcsolják be a tévét, mert kíváncsiak a hét bűntényére” - William Fichtner

Szeptember 24-től látható az AXN sajátgyártású produkciójában készülő Crossing Lines – Határtalanul című sorozat második szériája, aminek premier előtti vetítésén részt vett a sorozat egyik főszereplőjét alakító, William Fichtner.
A jelenleg Prágában élő amerikai színészt főleg olyan sorozatokból ismerhetjük, mint A szökés és a Rejtélyek városa, emellett számos mozifilmben is szerepelt, így az Ütközésekben, A magányos lovasban, illetve a nemrég bemutatott Tini nindzsa teknőcökben.  
 
Játszott már jó zsarut, rossz zsarut is. Mi tetszett meg önnek a Crossing Linesban, amikor elvállalta a szerepet? 
 
Az egész úgy kezdődött, hogy az ügynököm felhívott, és mondta, „figyelj, van ez a sorozat, de az van, hogy Prágában forgatják”, mire én, „hűha, az elég messze van”. 
 
Járt már korábban Prágában? 
 
Igen, egyszer, jó pár évvel korábban a feleségemmel. Pont ez volt az egyik oka annak, hogy elvállaltam. Vannak olyan helyek, ahova az ember tudja, hogy tutira nem szeretne visszamenni, de Prágával épp ellenkező volt a helyzet. És persze a forgatókönyv is tetszett. Ed Bernero (Edward Allen Bernero; Gyilkos elmék, Harmadik műszak – a szerk.), a sorozat producere nagyon érti a dolgát. Ed egykor chicagói rendőrfőnök volt, és nagyon jól érzi, hogy kell ezeket a sztorikat elmondani és a szerepeket megformálni. Egy színésznek pedig rettenetesen fontos, ki is az a fickó, akit el kell játszania. Amikor megkaptam az első két epizód forgatókönyvét, annyi minden kiderült erről a karakterről, olyan dolgok, amiket én is szeretnék megtudni valakiről, és ezek mind ott voltak a szövegben: ki ez az ember, ki volt, mi történt vele, mik a problémái… Szóval, tetszett a szerep, tetszett a koncepció, tetszett benne minden. Azt azért el kell mondanom, hogy mindezek dacára, elég nagy elkötelezettség volt elvállalni, és ha a feleségem és a kisebbik fiam nem lett volna benne, és nem döntünk úgy, hogy együtt csináljuk, akkor nem vállaltam volna el. 
 
Már néhány éve Prágában élnek. Tervezik, hogy visszaköltöznek, most hogy véget ért a második évad forgatása? 
 
Egyszer biztos visszaköltözünk, de nem sürget minket semmi. A fiam most kezdte a 7. osztályt, szóval még nem tudjuk, hogy mi lesz. 
 
Milyen egy amerikai színész élete Prágában? 
 
Én gyakorlatilag ugyanúgy csinálok mindent, mintha bárhol máshol lennék. De például nincs kocsim, így mindenhova gyalog megyek. Felkelek, lemegyek az edzőterembe, elindítjuk a srácot az iskolába, a feleségemmel elmegyünk a piacra, elmegyek dolgozni. A fiam játszik egy helyi baseball csapatban, szóval éljük az életünket.  
 
Minden sorozat alakul időközben. Érezhető valamifajta változás a második szériában az elsőhöz képest? 
 
Én mindig is azt mondom, hogy az emberek nem azért kapcsolják be a tévét, mert kíváncsiak a hét bűntényére, hanem mert kíváncsiak a karakterekre és azok történeteire. Az egyik legfőbb oka, amiért nekem nagyon tetszik a második évad az az, hogy behoztunk egy fantasztikus színésznőt, Carrie-Anne Mosst, aki Amanda Andrewst alakítja. Amanda Hickman korábbi partnere volt a New York-i rendőrségnél, és a nézők később arra is rájönnek, több van közöttük szimplán szakmai kapcsolatnál. Carrie-Anne Moss fantasztikus színésznő, igazi profi, és hogy szerepel a sorozatban az volt számomra a legnagyobb élmény ebben az évadban. 
 
Volt ebben az évadban kedvenc epizódja? 
 
Igen, az összes olyan epizód, amiben Carrie-Anne szerepelt.  
 
Lehet már tudni, hogy lesz-e harmadik évada a sorozatnak? 
 
Az igazság az, hogy még nem tudjuk. Még csak most kezdik vetíteni a második szériát, így ezt még nem tudjuk megmondani. Nem árulok el nagy titkot, hogy természetesen ez a nézettségtől is függ. Én drukkolok, hogy legyen. 
 
Van kedvenc sorozata, azokon kívül, amikben szerepel? 
 
Nem nézek túl sok tévét, leszámítva az autóversenyeket, amiket viszont imádok. Habár, a feleségem és a kisebb fiam miatt elég sok főzőcsatornán menő programot vagyok kénytelen megnézni. Hihetetlen, a múltkor is megkérdezem a fiamat, hogy lemenjünk-e focizni egyet a parkba, mire ő, „nem, inkább megnézem a Cupcake wars-t”. A feleségem nagyon szeret főzni, ami ellen persze nincs is semmi kifogásom. 
 
A sorozat mellett több filmben is szerepel idén... 
 
Igen, a Teknőcök már megy a mozikban. Felhívott az ügynököm, én meg csak annyit tudtam mondani, hogy „Tényleg? Adj egy perc gondolkozási időt!” De aztán végül is belevágtam, és most már egyáltalán nem bánom, hogy megcsináltam.  
 
Egy interjújában azt olvastam, hogy szeretne megírni és leforgatni egy „saját” történetet. Hogy áll most ez a projekt? 
 
A szülővárosomban szeretnék forgatni egy filmet, és nyáron már nagyon közel voltam ahhoz, hogy leforgassuk, de sajnos 1–2 csoda még hiányzott hozzá. Remélem, jövőre már tényleg összejön. 
Molnár Ágnes
2014.10.06
|


Filmek a TV-ben
19:30
Equilibrium
amerikai fantasztikus akciófilm, 2002
20:00
Átejtve
amerikai romantikus vígjáték, 2018
20:00
Váratlan kaland
amerikai romantikus film, 2017
20:30
A cég
amerikai thriller, 1993
20:30
16 kívánság  
amerikai családi vígjáték, 2010
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
19:20
Szilaj a szabadon száguldó
II. évad, 8. rész: Lucky és a gyanús aszály
19:20
Medvetesók
2015, 47. rész: Netes videók
19:23
Kismackó kalandjai
I. évad, 41. rész
19:25
Ben 10
2017, 105. rész: Ben forgat
19:25
Veszélyes Henry
V. évad, 503. rész: Veszélyes Henry
Játék
A PanyolaFeszt arra törekszik, hogy a vidék hagyományait, értékeit csokorba gyűjtve megmutassa a helybélieknek és a faluba érkezőknek egyaránt.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.