Reisz Gábor rövidfilmjei a Daazo.com-on

Csütörtökön mutatták be a magyar mozik Reisz Gábor Karlovy Vary-ban debütált, majd a Cinefesten díjazott Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan című nagyjátékfilmjét. A Daazo.com a bemutató kapcsán négy korai Reisz-kisfilmet mutat be.
A tagadás oka, őszintén (2006) a rendező egyik első munkája. A különös hangulatú film megelőlegezi a most bemutatott nagyjátékfilm Budapest-képét és központi problematikáját: a fiatalság útkeresését. Reisz Gábort ezzel a filmjével vették fel a Színház- és Filmművészeti Egyetemre.  
 

 
 
A Valakinek a valamije (2009) egy váratlan örökséget feldolgozó, elveszett fiatal férfi belső küzdelmét és bizonytalanságát ábrázolja érzékenyen.  
  
 
 
 
A Külalak (2011) egy identitásválságba került, tiszta gyökereihez visszatérni vágyó yuppie szorongásait mutatja be.  
 
 
 
A Nekem Budapest című szkeccsfilm Reisz Gábor által rendezett szegmense, a Péter (2013) Jakab Juli első filmszerepe. A színésznő egyben a film forgatókönyvének írásában is résztvett, éppúgy, mint a Külalak vagy a Valakinek a valamije esetében. A Péterben is fontos szereplő a város, melynek misztikus hátterében bontakozik ki egy fiú magáratalálásának csöndesen megrendítő története.  
 
 
 
A Daazo.com többezer kortárs kisfilm mellett klasszikus, máshol fel nem lelhető műveket is bemutat. A Daazo.com egy nyitott felület: az oldalra bárki feltöltheti rövidfilmjét. A rendszeres online filmpremierek mellett filmversenyek, rövidfilmes hírek, pályázati lehetőségek is szolgálják a filmszerető közönséget. A Daazo.com kiadásában megjelenő World of Shorts magazin évi négy alkalommal jelenik meg nyomtatásban a Berlini Filmfesztivál, a Cannes-i Filmfesztivál, a Szarajevói Filmfesztivál, valamint a Visegrad Shorts tiszteletére. A magazin online kiadásait itt lehet elolvasni. 
 
2014.10.31
|


Film premierek

A vágyak szigete

amerikai horror, 110 perc, 2020

Sonic, a sündisznó

amerikai-japán-kanadai kalandfilm, 99 perc, 2020

Közel a horizonthoz

német romantikus filmdráma, 109 perc, 2019

A boldogságvirág

angol-német-osztrák sci-fi, 105 perc, 2019
Játék
Amit nem látsz, az is árthat neked. Az Emmy-díjas Elisabeth Moss a főszereplője ennek a félelmetes modern mesének, melyet a Universal klasszikus szörnykaraktere ihletett.
Filmek a TV-ben
18:10
Inferno
amerikai akciófilm, 1999
18:35
November
észt fantáziafilm, 2017 (feliratos)
18:40
...és megint dühbe jövünk
olasz akcióvígjáték, 1978
18:45
Leharcolt oroszlánok
amerikai vígjáték, 2003
18:45
A testőr
amerikai akciófilm, 2006
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.