Kedvenc helyek

Middlemist Red: Supersonic Overdrive

est.hu:
10/10
|
olvasói
9/10 (6)
[ indie / psychedelic ] A „neo-psych” hatalmas hazai ígérete első LP-jét az A38-on mutatta be novemberben. A Deezer-világverseny győztese oroszlánkörmeit 10 dalban, tömény 40 percben mutatja meg. Ha tökéletes „fíling”-re vágyunk, akkor bakelit formájában kérjük ajándékba!
Nóvé Somáékra nagyjából egy éve lehetett felfigyelni: az As If You Could Mess This Up című, szárnypróbálgató EP kapcsán, melynél szintén az Ivan and The Parazol billentyűse segédkezett.
 

 
2014 január elején, a GMK-beli koncerten már egyértelmű volt, hogy ez a zenekar sokra fogja vinni. Az Index-dalverseny és a Deezer tehetségkutatójának megnyerése után évvégére megérkezett a debütáló album is. Neo-pszichedelikus büszkeségünk kiinduló pontja a nyitó Age of Avalon, majd a Multicoloured Drive szárnyán ’69-be szállít, egyenest a Doors-féle Roadhouse Blues-hoz.
 

 
Cikcakkban követik egymást a csilingelő, lassabban kibomló beat-dalok (Alas, Overseas) és a feszültebb, kirobbanó darabok (a Sundowner és az előzenekaros emléket megörökítő punk kitérő, a Black Lips). A csúcsot az akár melodrámába is hajszoló Fever in Your Eyes alkotja a már jól ismert Single Switcheroo-val, melyre a koszorút a finoman pulzáló, fokozatosan kiteljesedő Winter Enclose Me helyezi fel.  
 
Az Aanimal emlékezetesen zárja le a lemezt, és a fiúk bő kétévnyi munkáját is: egyszerre idézi meg a beat, a baggy és a Tame Impala-fémjelezte szcénát. Nóvé Soma gitáros-énekes, Papp Dávid gitáros, Ürögdi Ábel dobos és Deli Soma basszusgitáros lenyűgözően jár-kel a vintage, álomszerű hangulatok és pörgős témák között. Lemezük ízletes és lélekkel teli gyümölcs; minden okunk megvan a rózsás kedvre, bizakodásra, főleg ha ráeszmélünk, hogy még csak 24 körül van az átlagéletkoruk. 
Air
2014.12.01
|


Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.