Már lehet nevezni az V. Gyerekszem Filmfesztiválra

Gyerekszem Filmfesztivál legutóbb két évvel ezelőtt került megrendezésre, így épp ideje, hogy a szervezők ismét lehetőséget adjanak az egyre erősebb, és egyre kreatívabb gyerekmezőnynek, hogy újra összemérjék tudásukat a filmkészítés mezején.
Nehéz időszakban van a kultúra, támogatás, pénzforrások híján, ezért üdítő alkalom gyerekek által készített, kis költségvetésű, fantáziadús alkotásokat látni a Gyerekszem Filmfesztivál repertoárjában. Ezért döntöttek úgy a szervezők, hogy ebben az évben, ötödik alkalommal megrendezik a filmkészítő gyerekek magyarországi fesztiválját, melyre 2015. február 15-ig várják az ifjú alkotók munkáit. 
 
Először 2007-ben volt Gyerekszem Filmfesztivál. A programsorozat és verseny ötletét a Hűvösvölgyi Gyermekotthonban 2003 óta működő filmkészítő szakkör adta, ahol a gyerekek film nyelvén, képekben fogalmazzák meg a problémáikat, és adnak formát annak, ahogy ők látják az őket körülvevő világot.  
 
A korábbi fesztiválokra összesen 700 alkotás érkezett, melyek közül 190 munkát díjazott is a szakmai és a diák-zsűri. Minden évben elismert filmes szakember irányítja a szakmai értékelést. Idén Enyedi Ildikó lesz a zsűri elnöke. 
 
2015. május 8-án, megrendezésre kerülő V. Gyerekszem Filmfesztiválon, a vetítések mellett filmes szakmai fórumok és szakmai konferencia színesítik a programot. A fesztiválra pedig ismét megnyertük Till Attilát a rendezvény arca és házigazdája szerepre. 
 
A beküldött alkotások közül mindegyik vetítésre kerül, míg a mezőnyből elő-zsűri választja majd ki (Dr. Pirisi Edina, Gergely Dorottya, Schwechtje Mihály, Grosch Nándor) a versenybe kerülő legjobbakat. Ezeket ötttagú, filmes szakemberekből álló zsűri értékeli, (Enyedi Ildikó, Schwechtje Mihály,, Detlef Fluch- REC Filmfest és a megszokott módon diákzsűri is díjazza, valamint a közönségszavazatok alapján is kiosztanak szponzorok és felajánlók által biztosított értékes díjakat.  
 
A fesztivált támogató Emberi Erőforrások Minisztériuma két különdíjat ajánl fel a fiatal filmkészítők számára. A fesztiválon jelen lévő Youth Cinema Network külföldi gyerek és diákfilmfesztiválok igazgatói átadják a Youth Cinema Network díjat is. Immár hagyomány, hogy a fesztivál szervezői átadják a Macskássy Katalin-díjat egy kiemelkedő teljesítményt nyújtó, gyerekekkel foglalkozó médiapedagógusnak, animációs, vagy filmes szakembernek. 
 
A MOL-Új Európa Alapítvány különdíja mellett a Daazo.hu file-megosztó portál is közönségszavazatra bocsátja és különdíjjal jutalmazza a legjobb alkotásokat. 
 
A versenyzőket szükség esetén segítjük a filmkészítés különböző fázisait bemutató leírásokkal, tanácsokkal, valamint gyerekek által készített filmekkel, filmrészletekkel, forgatókönyv és gyártási tervmintákkal, valamint zörejekkel és a nevezni kívánt filmekhez kérhető aláfestő zenékkel. 
 
A jelentkezéseket online a www.gyerekszemfilmfesztival.hu oldalon várják! 
 
Terjedelem maximum 15 perc 
 
A filmek beküldésének határideje: 2015. február 15. 
 
 
2014.12.02
|


Így neveld a sárkányodat 3

amerikai animációs film, 104 perc, 2019

Dumbó

amerikai családi film, 112 perc, 2019

A hiányzó láncszem

amerikai-kanadai animációs film, 95 perc, 2019

A királynő kutyája

belga animációs film, 92 perc, 2019

Vízipók-csodapók - Felújított filmváltozat

magyar animációs film, 72 perc, 1983
További gyerekfilmek
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
22
K
23
Sze
24
20:20
Új bolondos dallamok
2015, 42. rész: Az Internet nyomában
20:25
Dot
I. évad, 9. rész
20:25
Új bolondos dallamok
2015, 51. rész: A makk szerelmére
20:25
A Thunderman család
III. évad, 321. rész: Mesteri bajkeverő
20:30
Ben 10
2017, 114. rész: Fűbe ne harapj!
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.