„Szinte a teljes karrieremet Legolasnak köszönhetem” - Orlando Bloom

A Gyűrűk Ura sztárjának karaktere eredetileg nem szerepelt Tolkien A hobbit című könyvében, Peter Jacksonék mégis visszahozták, ő pedig borzasztó hálás ezért. Mindenki kedvenc tündéje érzelmesen mesélt arról, milyen érzés végleg otthagyni Középföldét.
Milyen érzés egy ilyen hosszú út végére érni? 
 
Bizonyos szempontból egyszer már átéltem ezt akkor, amikor befejeztük A Gyűrűk Ura-trilógiát. Akkoriban senki sem számított A hobbit-filmekre. De ez most már biztosan a vége. Azt hiszem, egy kicsit okosabb és bölcsebb lettem az eltelt időben, és nagyon hálás vagyok a sorsnak azért, ami velem történt. Szinte a teljes karrieremet Legolas karakterének köszönhetem. Nehéz tőle búcsút vennem. 
 
Találkoztál már igazi Tolkien-akadémikusokkal? 
 
Igen, de a személyén eléggé meglepődtem. Az amerikai showman, Stephen Colbert volt az. A Tolkien-univerzum legapróbb részleteivel is tisztában van. Philippa Boyens (a filmek forgatókönyvíró/producere) és ő a legnagyobb Tolkien-szakértők, akiket ismerek. 
 
Az utolsó részben milyen kaszkadőrmutatványokra számíthatunk tőled? 
 
Csak annyit árulhatok el, hogy még az eddigieknél is vadabb és látványosabb pillanataim lesznek. Ez Peter egyik nagy erőssége. Igazán érzi ezt a figurát, és tudja, milyen jelenetekre van szüksége. Egészen vad dolgokat csináltam a forgatáson Legolas bőrébe bújva. 
 
Az íjászattal hogy állsz mostanában? 
 
Elég jól. Sokat gyakoroltam. Az ilyesféle részletekre eléggé odafigyeltünk a forgatáson. Élveztem minden pillanatát. 
 
Nem hiányzik Új-Zéland? 
 
Dehogynem, hiszen egy fantasztikus vidék. Az emberek miatt szinte már otthon érzem magam arrafelé. A Gyűrűk Ura forgatása után mindig arra gondoltam, hogy egyszer útra kelek, és meglátogatom Petert és Frant, de valahogy mindig közbeszólt valami. Mindig csak munka miatt repültem oda, de egyszer eljön annak is az ideje, hogy ott vakációzzak. 
 
Peter Jackson nem változott meg az évek során? 
 
Nagyjából ugyanazt a Petert láttam, akivel annak idején először találkoztam. Ráadásul pont ezt szeretem benne a legjobban: ő mindig ugyanaz marad. Teljes mértékben jóban van önmagával. Imádom a társaságát, és rengeteget ugrattuk egymást. 
 
Emlékszel az utolsó forgatási napodra? 
 
Azt sajnos nem árulhatom el, milyen jelenetet forgattam éppen, de Peter egy hangszórón játszani kezdte A Gyűrűk Ura zenéjét közben. A szívem a torkomban dobogott. 
 
És milyenek a rajongók? 
 
Ők azok, akik nemcsak a könyvet fújják fejből, hanem imádják és ismerik az egész világot, és rengetegszer látták a filmeket is. Nagyon elkötelezettek. A maga módján Peter is egy rajongó. Rajongóként készítette ezeket a mozikat a többi rajongónak. 
 
Úgy tudom, mostanság producerkedni is kezdtél… 
 
Igen, csináltunk egy dokumentumfilmet The Greasy Hand Preachers címmel. Gyerekkorom óta imádom a motorokat, és van két srác, akikkel motorokat építünk együtt. Ez a hobbim. Ők kérdezték meg, nincs-e kedvem segíteni nekik ebben a filmes projektben. Megmutatták, ami már kész volt a belőle, én meg jó ötletnek tartottam, és belevágtam. 
 
A jövőre nézve is vannak ilyen ambícióid? 
 
Elsősorban olyan szerepeket szeretnék találni magamnak, amik illenek hozzám. A producerkedés segít abban, hogy már a fejlesztés korai fázisától bekapcsolódjak egy filmbe, és így részt vehessek a karakterformálásban is. Korábban eléggé elzárkóztam ettől, de ahogy öregszik az ember, megváltoznak a prioritásai. Még most is imádok dolgozni, de már van gyerekem, és van családom. Olyan kötelességeim vannak, amik nem voltak jelen az életemben korábban. Ha úgy döntök, hogy dolgozni szeretnék, és ezért feláldozom a szabadidőmet, amit a fiammal tölthetnék, akkor az a munka tényleg legyen annyira izgalmas, hogy megérje. 
Fórum Hungary/Tulu
2014.12.15
|


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
Filmek a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
18:10
Nele Berlinben
német romantikus vígjáték, 2015
18:35
Willow
amerikai kalandfilm, 1988
18:50
Az igazság nevében
amerikai akciófilm, 2002
18:50
A mélybe
francia romantikus film, 2017
18:55
Kedves John!
amerikai romantikus filmdráma, 2010
Már a lelőhelyeken az új Pesti Est! Fotózkodj vele ha látod, használd a #pestiestles hashtaget, és mi belépőkkel ajándékozunk meg! #jatek #hashtagjáték #nyeremenyjatek #kulturalisjatek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.