Öveket becsatolni!

olvasói
5/10 (11)
Ha van valaki, aki a mai európai filmrendezők közül igazán ért a melodrámához, az a török, de már évtizedek óta Olaszországban élő és dolgozó Ferzan Özpetek, aki akár brazil szappanoperákat is rendezhetne.
Özpetek hősei most is érzelmi vihar középpontjában találják magukat – a játék- és filmidő során többször is. A jómódú, művelt Elenában és a nyers autószerelő Antonióban szinte semmi közös nincsen az egymást iránti erős fizikai vonzódáson kívül. Bár nem szabadna összejönniük, már csak azért sem, mert a lány egy építésszel, a fiú pedig a lány legjobb barátnőjével jár, a dolog mégis megtörténik. Összeházasodnak, két gyerekük születik, majd eltelik 13 év, és szinte idegenként élnek egymás mellett, amíg a rendező elő nem rukkol egy hirtelen fordulattal. És innen a sokszínű teledráma már sokkal inkább filozófiai okfejtés és jellemtanulmány, és Özpetek újra megmutatja, hogy a hangos melódrámán túl is képes mélységekre.
Vízer
2015.01.22
|
Allacciate le cinture
olasz dráma, 110 perc, 2014
Elena és Antonio vonzódnak egymáshoz, bár egyikük sem akar komolyabban semmit a másiktól, mert úgy érzik teljesen különböznek mind világnézetben, mind döntéseikben.
Rendező:

Ferzan Ozpetek

Forgalmazza: Vertigo Média
Bemutató: 2015. január 29.
(11 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.