Kedvenc helyek

Bloodbath: Grand Morbid Funeral

est.hu:
8/10
|
olvasói
8/10 (4)
[ death metal ] Hol vannak már azok az idők, mikor a Paradise Lost-rajongók egy része agyalapi szamárköhögésben tört ki a Host lemez Depeche Mode-hatásai hallatán! A brit formáció ugyanis a 2000-es évek közepétől olyan műfaji hátraarcot abszolvált, mely a mai napig tart.

Linkek

Azt viszont még a gothic korszak legelvetemültebb hívei sem gondolták volna, hogy Nick Holmes-ot valaha is hörögni hallják. Márpedig Greg Mackintosh Vallenfyre nevezetű projectje után a frontember is kedvet kapott az ősidők felidézéséhez, így Mikael Akerfeldt kiválása után zokszó nélkül csatlakozott a Katatonia- és Opeth-tagokat felsorakoztató Bloodbath-hez. A svéd formáció mit sem változott a debütáló Resurrection Through Carnage óta, Holmes pedig maximálisan idomult a zenekar irányvonalához. Ez pedig azt jelenti, hogy olyan brutális vokálokkal látta el az új szerzeményeket, melyekhez hasonlót utoljára húszas évei elején hallhattunk tőle.  
 

 
Ennél nagyobb meglepetést azonban képtelenek lennénk megemlíteni a Grand Morbid Funerallal kapcsolatban. A Bloodbath továbbra is annyira trendi, mint egy váci börtöntetkó-katalógus: az előző három albumhoz hasonlóan a Grand Morbid Funeral is totális időutazás a death metal aranykorába, a korai 90-es évekbe. A gitárhangzás (is) a korai Entombed- és Dismember-alapműveket idézi, túlagyalt, technikás szerzeményekről viccből sem beszélhetünk. A toronymagas színvonal ennek ellenére is adott, hasonló zenészek akkor sem képesek középszerű szerzeményekkel előrukkolni, ha főállású zenekaraikkal immár egészen más műfajban utaznak. Mindemellett az olyan hibátlan dalokban, mint a Let The Stillborn Come To Me, az Anne vagy a His Infernal Necropsy kiválóan tetten érhető a jó húsz évvel ezelőtti skandináv alapművek hullaszagú, dohos atmoszférája is. Aki tehát egy divatirányzatoktól maximálisan mentes, ortodox death metal albumot szeretne hallani, az a Grand Morbid Funerallal nem foghat mellé. 
kirsch
2014.12.05
|


Játék
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban.
Ma este kilenckor Magyar Rhapsody Project a Mesterségek Ünnepén. A Bársony Bálint Sextett a magyar klasszikusokat modernizálja. . . . @mestersegekunnepe #magyarrhapsodyproject #barsonybalintsextett #klasszikusokjazzben #liszt #erkel #kodaly #bartok
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.