Magyarország a díszvendég a legrangosabb német konyhaművészeti fesztiválon

Magyarország mutatkozik be a legrangosabb német konyhaművészeti fesztiválon, a Gourmet Festival Sylten. Az északi-tengeri Sylt gasztronómiai jelentőségét mutatja, hogy az alig 100 négyzetkilométeres szigetre 10 Michelin-csillag jut.
Németországban Sylten fordulnak elő a legsűrűbben a Michelin-csillagok. A német Beverly Hillsként is emlegetett luxusüdülőhely három étterme kettővel büszkélkedhet, négy további vendéglőnek pedig egy-egy Michelin-csillaga van a nemzetközi csúcsgasztronómiai kalauz legutóbbi kiadása szerint. A kortárs magyar konyhaművészet ebben a környezetben mutatkozik be a szombatig tartó négynapos fesztiválon, amelyet 16. alkalommal rendeztek meg.  
 
A fesztivál honlapja (www.gourmet-festival-sylt.de) szerint az utóbbi években a magyar konyhaművészet fejlődött a legnagyobb mértékben Európában.  
 
A "régi hagyományok, a tehetség és az új trendek révén egészen sajátos kulináris világ jött létre" - emelték ki a szervezők, rámutatva, hogy alapos környezettanulmány révén választották ki a fesztiválon Magyarországot képviselő borászokat és szakácsokat.  
 
A fesztivál nagy lehetőség, hiszen a kortárs magyar konyhaművészet felkerülhet annak a rétegnek a mentális térképére, amely a német vendéglátás legmagasabb kategóriájának szolgáltatásait veszi igénybe - mondta az MTI-nek Mezősi Csilla, az Magyar Turizmus Zrt. németországi és svájci külképviseletének vezetője. 
 
(MTI) 
2015.01.21
|


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.