Örökbefogadó nap az Illatos úton

Budapest, Illatos úti Állategészségügyi Telep, 2015. január 24. 10:00
Karácsony óta, közel 100 elhagyott kutya került be az Illatos útra, ahol jelenleg 140 árva várja új gazdáját. Sajnos már nem újdonság az, hogy az Állategészségügyi Szolgálat telepe megtelt, a gazdáikra reménytelenül váró kutyákkal. Ezért ismét Örökbefogadó Napot szervez, a Vigyél Haza Alapítvány.
Az örökbe fogadó napon a Vigyél Haza Alapítvány önkéntes "fuvarosai" Budapest belterületén, kívánságra házhoz viszikaz örökbe fogadott kutyákat, új gazdáikkal. Az akció megkönnyíti az új gazdik első közös utazását is, hiszen gyakran nem egyszerű egy még ismeretlen állatot tömegközlekedési eszközön hazaszállítani.  
 
Az alapítvány, az eseménnyel egy időben megkezdi az országban s egyedülálló, egész éves Születés Szabályozási Programját, melynek keretében átvállalja az ivartalanítás költségét valamennyi, az Illatos útról, magánszemély által örökbe fogadott szuka kutya után. 
 
Az esemény előtt az alapítvány önkéntes kutyakozmetikusai valamennyi, erre rászoruló kutyát megszépítenek:ápolják, nyírják, fésülik őket.  
 
A napokban valamennyi, gazdára váró kutyáról az alapítvány munkatársai igényes fotókat készítettek, melyeket a Facebookon lehet megtekinteni, és életre szóló társat választani közülük.  
 
Az Örökbefogadó Napon valamennyi, örökbe fogadott kutya ivartalaníttatását átvállalja alapítvány!  
 
A kutyusokhoz az alapítvány - támogatója jóvoltából - névre szóló bilétát, minőségi nyakörvet és pórázt is ad ajándékba. 
 
Az új gazdik, a kutyusokat oltva, féregtelenítve, mikrocsippel, egészségesen fogadhatják örökbe, mindössze 5000Ft térítési díj ellenében. A helyszínen az Alapítvány önkénesei és a telep munkatársai tanácsaikkal segítik a megfelelő választást. 
 
Az Örökbefogadó Nap sikerét, önkéntesként segíti Póth Diána többszörös magyar bajnok műkorcsolyázó is, aki a közelmúltban, családjával 3 nehéz sorsú kutyát is örökbe fogadott az Illatos útról. A sportolónő nemrégiben tért haza Malajziából futballista férjével, Gyepes Gáborral és két gyermekükkel. 
 
 
2015.01.21
|


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.