„Őrült tempóban forgattunk” - Chris Hemsworth

Amikor Chris Hemsworthnek van egy kis ideje, akkor leveti Thor gúnyáját, és izgalmas filmprojektekbe vág bele. Ezek egyike Michael Mann (Szemtől szemben) legújabb filmje, a hackerekről szóló Blackhat is, melynek forgatásáról Hemsworth nagy örömmel mesélt.
Mi vonzott ebben a filmben? 
 
Elsősorban Michael Mann. Régóta rajongok a munkáiért. A filmjein nőttem fel, és mindig is szerettem volna vele együtt dolgozni. Ráadásul nem tudok sokat a kibervilágról és a számítógépekről úgy általában, és ez a film megadta a lehetőséget arra, hogy kiokosodjak. 
 
Hogy lehet felkészülni egy tapasztalt hacker szerepére? 
 
Michael Mann minden apró részletre odafigyel, és ez már akkor nyilvánvaló, amikor segít neked a szerepre való felkészülésben. Azzal kezdtem, hogy három hónapon át informatikai leckéket vettem a számítógépes világ legnagyobb koponyáitól. Olyan emberekkel is beszélgettem, akik Washingtonban dolgoznak a nemzetbiztonságiaknál. 
 
A figurád a film elején épp a tizenkét éves börtönbüntetését tölti. Michael segített felkészülni erre is? 
 
Pontosan. Jártam börtönökben, és beszéltem elítéltekkel a motivációikról, vágyaikról és reményeikről. 
 
Mit lehet tudni még a karaktered hátteréről? 
 
Igazi melós családból származik, így ellátogattam egy chicagói acélgyárba is. Egy olyanba, amilyenben az édesapja is dolgozhatott. 
 
A számítógépes leckék megváltoztatták a gondolkodásmódodat a virtuális világról? 
 
Most már tudom, hogy a számítógépes biztonság csak illúzió. Ha valamit tényleg titokban akarsz tartani, akkor tartsd észben, és ne vidd fel a számítógépedre. A film óta tudatosan figyelek arra, hogy a különböző jelszavaimat minél gyakrabban megváltoztassam. 
 
Milyen érzés volt lövöldözni Hongkong utcáin? 
 
Hihetetlen egy hely, és az ottani atmoszférát sehol máshol nem tudtuk volna megteremteni. Bárcsak minden filmet valós helyszíneken, és nem stúdiókban forgatnánk! Azt a légkört mesterségesen képtelenség utólag visszaadni. Nem kellett izzadtra sminkelni, ott valóban dőlt rólam a víz, és a tömegben tényleg elvesztem egy kicsit, ahogy azt a szerep megkívánta tőlem. 
 
Hatvan nap alatt négy különböző országban, hetven különböző helyszínen forgattatok. Hogy bírtad ezt a tempót? 
 
Fárasztó és csodálatos volt egyszerre. Minden héten hat napot dolgoztunk, és őrült tempóban forgattunk. Egyetlen korábbi munkámhoz sem hasonlítható az élmény. Kaotikus volt, de ezt én inkább jó káosznak nevezném. 
 
Milyen rendező Michael Mann a forgatáson? 
 
Felkészültebb, mint bárki, akihez eddig szerencsém volt. Az utolsó apró részlettel is tisztában van. Nála nincsenek véletlenek, pontosan tudja, mit akar. Szerintem pont ennek a hozzáállásnak köszönhető, hogy a filmjei ilyen súlyúak. Nemcsak az előkészületekkor, hanem a forgatáson is törődik a színészeivel, és mindenről kikéri a véleményüket. 
 
Nagyon szigorú vagy magaddal a munkában? 
 
Eléggé. Figyelek arra, hogy minden munkámmal előre haladjak, és megtaláljam a nekem való utat ebben a szakmában. Élvezem azt, hogy egy rendszer része vagyok, és ezen a rendszeren belül próbálok a legjobbá válni. Azt hiszem, nehezebben viselem azt, ha túl sok a szabadidőm, de szerencsére a gyerekek tesznek arról, hogy még véletlenül se tudjak unatkozni. 
 
Összehasonlítanád a Blackhatet a többi akciófilmmel, amiken korábban dolgoztál? 
 
A Blackhat nem csak akciófilm. Az akciójelenetek mellett rengeteg thrillerelem, szerelmi szál és drámai vonal is található a történetben, és pont ezért volt akkora élmény dolgozni rajta. 
 
 
Tulu/UIP-Duna Film
2015.01.26
|


Film premierek

Az oroszlánkirály

amerikai animációs film, 118 perc, 2019

Az oroszlánkirály 3D

amerikai animációs film, 118 perc, 2019

Yao utazása

francia-szenegáli vígdráma, 103 perc, 2019

Senki többet

amerikai dokumentumfilm, 98 perc, 2018

Nicky Larson - Ölni vagy kölni?

francia akcióvígjáték, 91 perc, 2018

Fehér éjszakák

amerikai horror, 147 perc, 2019

Anna

francia akcióthriller, 119 perc, 2019
Játék
A PanyolaFeszt arra törekszik, hogy a vidék hagyományait, értékeit csokorba gyűjtve megmutassa a helybélieknek és a faluba érkezőknek egyaránt.
Filmek a TV-ben
H
15
K
16
Sze
17
Cs
18
P
19
19:30
Az öreg hölgy és a testőr
amerikai filmvígjáték, 1994
19:30
Keresés
amerikai thriller, 2018
19:30
Randiztam egy sztárral
amerikai zenés vígjáték, 2010
19:30
Egy tiszta nő
angol tévéfilmsorozat, 3. rész, 2008
20:00
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.