Kedvenc helyek

Bob Dylan: Shadows Of The Night

est.hu:
6/10
|
olvasói
7/10 (3)
[ country / rock ] Bob Dylan malibui lakos idén májusban tölti be 74. életévét. Ez pedig barátok közt sem az az életszakasz, mikor a 60-as évek óta aktív zenészek rájönnek, hogy pályafutásuk során egyszer sem aknázták ki az avantgárd fúziós jazzben vagy a dubstepben rejlő lehetőségeket.
Sőt, hasonló életkorban már az is bocsánatos bűnnek számít, ha az illető immár saját korosztályát, azon belül is leginkább önmagát akarja szórakoztatni. Nos, a Shadows Of The Night-tal Dylan mester sem tett mást. Ezúttal nem saját szerzeményeket vett fel, hanem olyan miocén-kori sztenderdek feldolgozását, melyek anno Frank Sinatra előadásában váltak híressé. Már ezek alapján is sejthetjük, hogy a Máté-passió többet fog pörögni szalagavató utáni házibulikban, mint Dylan 36. stúdióalbuma.  
 

 
A tíz szerzeményt mellesleg tökéletesen saját képére formálta, de lelki szemeink előtt még így is fel-feltűnik a szmokingos Sinatra, amint egy tengerjáró hajón asztalról asztalra járva pénzes háztartásbelieket bűvölve énekli a dalokat. Nagytatás hozzáállás ide vagy oda, a dalok mégis működnek, mégpedig azon egyszerű okból kifolyólag, hogy Dylan jó szokása szerint szívét-lelkét belefacsarta az anyagba. A minimál hangszereléssel - jobbára egy szál countrys gitárral – kísért melankolikus trackek tökéletesen hitelesek és feelingesek, ugyanakkor ez mégsem az a fajta zene, melyre az átlag hallgató minden lelkiállapotban képes ráfanyalodni. Egy pohár whiskey mellé esti lazításként tökéletes, depresszióra hajlamos egyedek azonban jobban teszik, ha messziről elkerülik. 
Trooper
2015.02.13
|


Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Ma este az Akvárium klubban Adam Naas. Nézzétek csak, ő az új Lenny Kravitz. #adamnaas #koncertajanlo#programajanlo #akvariumklub
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.