Kedvenc helyek

Óriás: 0209

est.hu:
9/10
|
olvasói
8/10 (5)
[ alternative / rock ] Az underground zenei bulvársajtó napok óta egyetlen hírtől hangos: az Óriás utasszállító gépet repített a magyar heavy metal World Trade Centerébe. Egy hasonszőrű botrány mellett már-már elsikkadt az az információ, hogy a zenekar egy hatszámos EP-vel jelentkezett.
A világhálótól mindeddig megfosztott olvasók kedvéért eláruljuk, hogy a csapat az MR2 Akusztik műsorában feldolgozta a Pokolnál hangosabb című Ossian-szerzemény azon verzióját, mely a kultikus Live In Debrecen bootlegen szerepel. A felháborodást pedig az váltotta ki, hogy Egyedi Péter frontember az illuminált Paksi Endréhez hasonlóan szuahéli nyelven adta elő a dalt. Az Ossian rajongói ultrái joggal tehetik fel a kérdést: vajon az Óriás olyannyira kiégett, hogy már csak hasonló alantos húzásokkal képes felhívni magára a figyelmet? Nos, a 0209 alapján szó sincs kreatív hanyatlásról, az új anyag lazán hozza a jól megszokott magas színvonalat. 
 
A Válj vízzé kapásból felvonultatja az összes olyan stílusjegyet, melynek köszönhetően az Óriás kiemelkedik a hazai alternatív színtér tucatzenekarai közül. Amellett, hogy elszállós szerzemény, kellően rockos, húzós és slágeres is. Mindemellett az énekes-gitáros szürreális soraival együtt sem vádolható azzal, hogy a Lovasi András dalszövegíró kurzuson sajátította volna el az önkifejezés művészetét.
 

 
A Kicsi ember nem kevésbé gyenge folytatás: a már-már nirvanásan arcbamászó verzéket egy hibátlan, fülbemászó refrén követi. És ha már érintőlegesen Dave Grohl is szóba került: a Kicsikét című dal arra is rávilágít, miért is emlegették anno rosszakarói az Óriást a szegényember Foo Fighterseként. A tempóváltásokkal teletűzdelt Halott egy kevésbé jellegzetes darab, ám ezzel együtt is az anyag talán legerősebb szerzeménye. A punkos Szomorú egy sallangok nélküli dühkitörés, a záró John McClane pedig újfent egy védjegyszerű track. A 0209 nem több mint a Tűz, víz, repülő-album kissé rockosabb folytatása, és mint ilyen, kifogástalan anyag. 
 

 
 
kirsch
2015.02.19
|


Játék
A leghatalmasabb élőlény, amely valaha is létezett, most visszatér, hogy megküzdjön számos gigantikus szörnyeteggel ebben a földrengető folytatásban.
METU - ma este őszi animációs válogatás a Puskin moziban. A belépés ingyenes! #moziajanlo #programajanlo #animacio #metuanimacio
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.