Kedvenc helyek

Kid Rock: First Kiss

est.hu:
6/10
|
olvasói
2/10 (18)
[ country / rock ] Dollármilliók ide vagy oda, Kid Rock bizonyos szempontból hálátlan sorsú előadó, akinek együtt kell élnie a Nickelback-szindrómával: tök mindegy, milyen lemezeket készít, mindig lesznek olyanok, akik találnak ürügyet, hogy zsigerből utálják őt.
Pedig, ha létezik énekes, aki pozitív metamorfózison esett át az évek során, akkor ő az. No, de ne legyünk igazságtalanok, valahol az ellentábor érzései is érthetők: a korai 2000-es években rap-rock vonalon kevés nála irritálóbb ripacsot hordott a hátán a Föld. (Már csak a Metallica-riffre rárappelt American Badass című förtelemért joggal került volna az ízlésrendőrség fogdájába.) Végül Everlasthoz hasonlóan Kid Rock is a vegytiszta déli blues felé fordult, ezt a mozzanatot pedig egészen élvezhető albumok követték. 
 
A First Kiss is ugyanazt a vonalat viszi tovább, mint a 2007-es Rock’n’Roll Jesust követő albumok. Azaz southern ízekkel dúsan átitatott, nagymegfejtések nélküli rocklemez, melyen akadnak kiemelkedő dalok, de nem mentes az üresjáratoktól sem. A springsteenes címadó dal kapásból egy kifogástalan rocksláger, Kid Rock erős orgánuma pedig továbbra is tökéletesen passzol a hasonló szerzeményekhez. A countrys irányzat sem várat sokat magára, a Good Times, Cheap Wine és a Johnny Cash is ezt viszi tovább.
 

 
Hasonló dalok terén Pamela Anderson ex-férje újfent sikeresen átzuhant a ló túloldalára, a Drinking Beer With Dad vagy a Good Time Lookin’ For Me lagymatag dallamaiban bizony Orbán Józsi szelleme is ott kísért. Szerencsére a tökös refrénnel ellátott One More Song vagy az andalító Fuck Off And Die sokat javít a helyzeten. Nem is beszélve a Jesus and Bocephusról, mely egy tradicionális gospeldal bluesos átiratára hajaz. A First Kiss a polírozott hangzás ellenére sem mondható különösebben kommersznek, viszont néhány karakteresebb, rockosabb darab elkelt volna az albumon. A borító viszont barátok közt is a „megbocsáthatatlan” kategóriába tartozik. 
 
 
kirsch
2015.02.27
|


Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Ma este az Akvárium klubban Adam Naas. Nézzétek csak, ő az új Lenny Kravitz. #adamnaas #koncertajanlo#programajanlo #akvariumklub
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.