A Föld sója

est.hu:
8/10
|
olvasói
8/10 (18)
Képeit azok is ismerik, akiket egyébként nem érdekel a műfaj. A brazil származású Sebastião Salgado közgazdászként kezdte bejárni a világot, hogy aztán fotósként szegénységről, éhezőkről, menekültekről, kizsákmányoltakról és háborúkról tudósítson.
A modern világból kiábrándulva szülőhelyén feleségével nemzeti parkot hozott létre, majd lélekben megerősödve, a világ érintetlen zugait bejárva, gorillákat és eltűntnek hitt indián törzseket fotózott. Életéről Wim Wenders készített Oscar-jelölt dokumentumfilmet, akinek nem ez az első ilyen jellegű munkája. Rengeteg fotót, archív felvételt használt fel és utolsó útjaira is elkísérte a fotóst és annak fiát. Egy olyan ember néz le ránk a vászonról, akinek szemeiben ott a rengeteg borzalom és csoda, amit az objektíven keresztül megélt. Nála jobban kevesen ismerik a Föld sóját, az embert. Erős, szuggesztív alkotás.
Hujber
2015.03.05
|
Le sel de la terre
brazil-francia-olasz dokumentumfilm, 110 perc, 2014
Az elmúlt negyven év során a fotográfus Sebastiao Salgado a folyton változó emberiség nyomdokain haladva utazta át a kontinenseket. Az ő munkásságát mutatja be ez a film.
Forgalmazza: CineFilco
Bemutató: 2015. március 12.
(15 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Filmek a TV-ben
H
11
K
12
Sze
13
Cs
14
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.