Kedvenc helyek

Adrenaline Mob: Dearly Departed

est.hu:
8/10
|
olvasói
10/10 (12)
[ metal / progressive / rock ] Aki az utóbbi időben lemaradt volna az Adrenaline Mobbal kapcsolatos híradásokról: Mike Portnoy dobos úgy döntött, inkább magasztos nyilatkozatháborúkba öli felesleges energiáit, mint hogy hasonló botcsinálta projektekben zörögjön, így távozott a zenekarból.

Kapcsolódó cikkek

A rajongók idősebb hányada pedig vélhetően egy emberként szisszent fel, mikor értesült róla, hogy Russel Allen énekes és Mike Orlando gitáros kit is szemeltek ki a helyére. Mert ugye az borítékolható, hogy A. J. Pero fényévekkel jobb arc, mint elődje, a Twisted Sisterben nyújtott teljesítménye alapján nem feltétlenül érdemelte volna ki a „dobisten” titulust. Ám a Man Of Honor című tavalyi nagylemezen Pero bebizonyította, hogy nagyon is változatosan tud játszani, ha épp sikerül kiszabadulnia a 80-as évek időcsapdájából. 
 

 
A Dearly Departed nem egy új nagylemez, csupán egy Covertá kaliberű EP tele feldolgozásokkal és régebbi dalok akusztikus verzióival. Az anyag egy Pat Travers-feldolgozással indul, a Snortin’ Whiskey kapásból leszakítja a hallgató arcát: Allen tökéletes rockorgánumával és az új basszer, Erik Leonhardt játékával egy amúgy hibátlan bluesdalt is sikerült még hibátlanabbá varázsolniuk. Ugyanez igaz a Black Sabbath Medley nevezetű trackre is: az Into The Void-Sabbath Bloody Sabbath-Killing Yourself To Live hármas feldolgozása még a kultikus Nativity In Black című 1994-es albumon is megállta volna a helyét. A Queen-féle Tie Your Mother Down kevésbé sikerült színesre, bár Orlando hatalmas szólót ereszt meg benne.
 

 
A Devil Went Down To Georgia a Charlie Daniels Bandtől inkább egy jó fajta poén, mintsem komoly húzás, ennek megfelelően kellően szórakoztató. A saját szerzemények akusztikus feldolgozásai kivétel nélkül működnek, az Ometáról lemaradt Gets You Through the Night pedig egy jól sikerült, ám ártalmatlan szerzemény. A Dearly Departed nem kihagyhatatlan anyag, ám az is kizárt, hogy csalódást okozzon. 
 
 
kirsch
2015.03.06
|


Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Pénteken és szombaton egy utolsó terezés a Rákóczi téren. Hajgumikészítés, kávéházi beszélgetés, reggelizés NEMAcsarnokban, lazulás, kóruszene. Nézz ki és örülj. #rakocziter #rakocziterezes #csikszerda #lazulosprogram #szomszedolosprogram
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.