Kedvenc helyek

Cloud 9+: Supernova

est.hu:
8/10
|
olvasói
7/10 (3)
[ drumandbass / hiphop ] A közhiedelemmel ellentétben nem csak rockzenei körökben népszerűek azok a sirámok, melyek szerint a hazai zenész meggebedhet a próbateremben és a stúdióban, a zenei túlkínálat, a hallgatói közöny és a muzikális háttérhatalom ellehetetleníti az újonnan alakult formációkat.
Végül mindig akad egy-egy zenekar, mely annak ellenére is képes kitörni a húsz fizető vendéges klubkoncertek posványából, hogy sosem voltak Tóth Gabi mentoráltjai, vagy nem áll mögöttük egy keresztapa, aki levágott lófejet tetetne az MR2 szerkesztőinek ágyába. Jelen esetben egyik tényezőről sincs tudomásunk, azt viszont szilárd tényként kezelhetjük, hogy a Cloud 9+ debütáló lemeze mind az iTunes-on, mind a Deezeren letöltési csúcsokat döntögetett, valamint azt is, hogy koncertjeiken általában egy tűt nem lehet leejteni. 
 

 
Mint azt hazai színtéren ezernyi példa igazolja, ez önmagában nem garancia rá, hogy a csapat minőségi zenében utazik, ám itt történetesen a tartalommal nincs különösebb probléma. Megdöbbentően egyéni produkcióról nem beszélhetünk a Cloud 9+ esetében: EU-konform dubstep/drum’n’bass, melyet némi hiphop és rock tesz karcosabbá. Szivák Zsolt dallamai leginkább Chester Benningtont idézik, melyeket kiválóan kiegészítenek Skeeny Boy rapbetétjei. Az olyan dalok hallatán, mint a Dirty Century, a dubstepes groove-okkal dúsan telepakolt The Way You Are vagy a különösen szigorú Violence, egy percre sem fordulna meg a fejünkben, hogy a zenészek túlnyomó többsége ugyanazon országból származik, ahol egy TNT-nosztalgiakoncert a mai napig ezreket mozgat meg.
 

 
A Supernova színvonalban lazán felveszi a versenyt a színtér nyugati középmezőnyével, de ahhoz egyelőre kevés az igazán kiemelkedő és emlékezetes momentum, hogy tartósan túl is szárnyalja azt. Afelől viszont senkinek ne legyen kétsége, hogy ezek a dalok nagyot ütnek élőben. 
Trooper
2015.03.20
|


Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
METU - ma este őszi animációs válogatás a Puskin moziban. A belépés ingyenes! #moziajanlo #programajanlo #animacio #metuanimacio
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.