Kedvenc helyek

Therapy?: Disquiet

est.hu:
9/10
|
olvasói
10/10 (50)
[ alternative / punk / rock ] Zenei alapművet írni nem mindig kifizetődő dolog, főleg, ha olyan formációról van szó, melynek lételeme a kísérletezés és a folyamatos változás. Márpedig, ha létezik zenekar, mely sosem gyártotta le ugyanazt a lemezt, az az észak-ír Therapy?.
Mint ismeretes, 1994-ben megírták pályafutásuk legsikeresebb művét, a Troublegumot, a rajongók viszont hiába is várták a folytatást. Andy Cairnséknek eszük ágában nem volt még egy hasonlóan dallamos és slágeres albumot összehozni, sőt, idővel egyre zajosabb és súlyosabb irányba tolódtak el. A 2012-es A Brief Crack Of Light már hasonlóan kommersz és sikergyanús volt, mint egy Tudósok-demó 1992-ből. A Troublegum megjelenésének 20. évfordulóján azonban több koncerten is végig eljátszották az ominózus alapvetést, és úgy tűnik, ennek hatására a trió újra kedvet kapott a dalközpontú szerzeményekhez. 
 
Ez azonban korántsem jelenti azt, hogy a Disquiet egy újrahasznosított dalgyűjtemény lenne, sőt. A punkos lendület kétségkívül visszatért, ám a 2010-es évek Therapy?-jának nyersessége és zaja is megmaradt. Az utóbbi, elborultabb vonalat követi pl. az Idiot Cusin, a Words Fail Me vagy a bődületes riffeket felvonultató Vulgar Display Of Powder is. Másrészről pedig ott vannak a himnikusabb momentumok is, melyekben az énekes-gitáros Andy fenomenális dallamérzékét jobban kibontakoztathatta, mint az utóbbi kilenc-tíz évben bármikor.
 

 
Már a Knives-ra hajazó nyitódal, a Still Hurts refrénje is napokig képes beleragadni a hallgató fülébe, akárcsak a Tides, vagy a Good News Is No News-kaliberű trackek. A már-már pop-punkos Torment Sorrow Misery Strife pedig egy borongósabb Pennywise-nak is jól állna. A Therapy?-t vélhetőleg már sosem övezi olyan népszerűség, mint a 90-es évek közepén, de ettől még a Disquiet egy kifogástalan anyag. 
kirsch
2015.03.27
|


Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
METU - ma este őszi animációs válogatás a Puskin moziban. A belépés ingyenes! #moziajanlo #programajanlo #animacio #metuanimacio
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.