Digitálisan is forgalomba kerülnek péntektől a Star Wars-klasszikusok

Manapság nehéz ezt elhinni, de a Star Wars-klasszikusok eddig nem voltak elérhetők digitális formátumban. Péntektől azonban a teljes kollekció megvásárolható a nagy digitális áruházakban HD minőségben.
A The Hollywood Reporter beszámolója szerint a Walt Disney Stúdió, a Lucasfilm és az első hat részt hagyományosan forgalmazó 20th Century Fox hónapokig tartó tárgyalás után jutott megállapodásra a kérdésben. Ennek eredményeként az először a mozikba került Star Wars: IV. rész kivételével, amelynek jogai a 20th Century Foxnál maradtak, a Disney hozza digitálisan forgalomba a további öt epizódot. 
 
Alan Bergman, a Walt Disney Stúdió elnöke örömmel jelentette be, hogy a hat Star Wars-film először kerül digitális HD minőségben forgalomba. A filmek az Amazon, a Google Play, az iTunes és egyéb nagy digitális forgalmazók áruházaiban vásárolhatók meg. 
 
A filmekhez bónuszanyagokat is csomagolnak: ezek között lesznek először látható párbeszédek Star Wars-színészek között és a Star Wars: Discoveries From Inside című film kihagyott jelenetei is. 
 
A hat klasszikus produkciót egyesével és teljes digitális gyűjteményként is meg lehet vásárolni. 
 
Az űreposz Disneynél készülő következő epizódja, a Star Wars: VII. rész - Az ébredő Erő J. J. Abrams rendezésében decemberben kerül a mozikba. 
 
(MTI) 
 
2015.04.07
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.