Kedvenc helyek

The Prodigy: The Day Is My Enemy

est.hu:
8/10
|
olvasói
4/10 (37)
[ breakbeat / electro ] A Prodigynél kevés ellentmondásosabb jelenség létezik. Papíron ugyanis semmi nem indokolja, hogy egy elektronikus formációt, mely fénykorát a 90-es évek közepén élte, manapság is megközelítőleg hasonló érdeklődés övezzen. Főleg, ha 5-6 évente jelentkezik lemezzel.
A másik hasonló paradoxon: az átlag fesztivállátogatót egy újabb szigetes Prodigy-koncert híre hasonló örömujjongásra készteti, mint az a tény, hogy Zimbabwében leváltották az egészségügyi minisztert. Ehhez képest borítékolható, hogy a szóban forgó performansz helyszínén egy gépkapcsot sem lehet leejteni, a zenekar pedig a fesztivál egyik legpusztítóbb buliját adja. Mindezeket figyelembe véve a 2009-es Invaders Must Die után még csak meg sem fordult a fejünkben, hogy 2015-re az elektronikus terroralakulat feledésbe merül. 
 
Mint ahogy az sem, hogy a hat év után elveszítik a fonalat, és egy hozzájuk méltatlan lemezzel jelentkeznek. Azt máris leszögezhetjük, hogy Liam Howlették nem voltak különösebben kísérletező kedvükben, különösebb irányvonalbeli szakadék nem éktelenkedik az új album és az Invaders között. A címadó nyitódal máris előrevetíti, mire számíthatunk az elkövetkezendő ötven percben: jobbára védjegyszerű Prodigy-szerzeményekre, melyek masszív ütvefúróként funkcionálnak. Néhány darab (Wild Frontier, Nasty) kevésbé korszerű formában még az idén húszéves Music For The The Jilted Generation című alapvetésen is megállta volna a helyét, de konkrét múltidézésről nem beszélhetünk.
 

 
A The Day Is My Enemy a Fat Of The Land-album hangzását visszasíró (ex)rajongóknak sem okozhat komoly csalódást: ugyan a dalokban gitár csak nagyon elvétve kapott helyet (halld: Rok-Weiler, Invisible Sun), de az anyag ezek híján is van olyan arcbamászó, mint az 1997-es mű. Bár az új Prodigy-anyag nem váltja meg a világot, komolyabb kifogással csak a borító kapcsán élhetünk. 
Trooper
2015.04.10
|


Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Ma este az Akvárium klubban Adam Naas. Nézzétek csak, ő az új Lenny Kravitz. #adamnaas #koncertajanlo#programajanlo #akvariumklub
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.