OFF-Biennálé

Budapest, országszerte, 2015. április 24. - május 31.
Az OFF, mint minden biennále, kétévente megrendezendő kortárs művészeti esemény, ám nem a hagyományos fajtából. Nem áll mögötte semmilyen intézmény, hanem művészek, alkotócsoportok, kurátorok, művészetszervezők, galériások és műgyűjtők kezdeményezésére, önkéntes együttműködésében valósul meg.
Az OFF civil kezdeményezés, melynek célja, hogy a szélesebb közönséghez közelebb hozza a kultúra egy szeletét, a kortárs művészetet. A rendezvény megmutatja, hogy a kortárs képzőművészet éppen ennek a katalizátora lehet — vagyis jóval több, mint pusztán luxus és gyönyörködtetés. 
 
A festménytől a fotóig, a szobortól az installációig, a kísérleti filmtől a Youtube-videóig, az egyedi grafikától a sokszorosított fanzine-ig, a hangszeres előadástól a hanginstallációig, a hagyományos kiállítástól a köztéri akcióig, a performansztól a politikai karaokéig számos kortárs művel és programmal találkozhatsz az OFF ideje alatt. A kortárs művészet nemzetközi világának sztárjai, a hatvanas-hetvenes évek legendás neoavantgárd művészei és a nagy nemzetközi kiállításokon rendszeresen megjelenő magyar művészek mellett a legfiatalabb művészgeneráció alkotásaival ismerkedhetsz meg. Előadások, workshopok és az egyes projekteket kísérő változatos edukációs programok, városi sétákhoz kötött szubjektív tárlatvezetések során mélyedhetsz el a kortárs művészetben és ismerheted meg a rá jellemző érzékeny, találékony, sokszor kritikus gondolkodást.
2015.04.21
|


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.