Vidám kísértet

Budapest, Játékszín, november 2. 19:00
Sir Noël Coward 1945-ben vetette papírra színművét, a Vidám kísértetet. Nagyon is értő kézzel, mivel Coward a színműírás mellett forgatókönyveket írt, de színészkedett is.

Rendezés

A színműből több filmet is forgattak. Az első mozit még a darab írásának évében, 1945-ben elkészítették David Lean rendezésében, és maga Coward is játszott benne. A színmű megírása óta szinte levehetetlen a színházak repertoárjáról. Londonban nemrégiben fedezték fel ismét a darabot, ezzel szinte egy időben mutatják be a Játékszínben is parádés szereposztásban, Böhm György rendezésében. 
 
A Vidám kísértet egyszerre krimi és vígjáték, és egy cseppnyi spiritizmus is keveredik bele. A két főhős, Charles és Ruth házassága már nem a tomboló szenvedélyről szól, inkább kényelemben és megértésben telik. A férj, Charles író, és a regényéhez esettanulmányt végez: meghív egy médiumot magukhoz azzal, hogy rendezzen szeánszot. Egyszer csak azt veszik észre, hogy visszaidézték Charles hét éve elhunyt feleséget, Elvirát… Na, ekkor kezdődnek csak a bonyodalmak. A siker borítékolva van, Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Liptai Claudia és Pásztor Erzsi erre a garancia.  
2015.04.27
|


Játék
The Trill of It All néven látott napvilágot Sam Smith legújabb nagylemeze.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.