100 ezer nézőnél tart a Liza

Ujj Mészáros Károly filmje, a Filmteam gyártásában készült Liza, a rókatündér immár 10. hete tartja magát a mozik műsorán és a TOP 10-es listán, és április 30-ra virradóra átlépte a 100 ezres álomhatárt.
Az eddig mintegy 136 millió forintos bruttó bevételt termelő film a Magyar Nemzeti Filmalap történetének 3. legnézettebb alkotása a Coming out (142ezer) és a Megdönteni hajnal Tímeát (105ezer) után. 
 
A Liza, a rókatündért továbbra is számos budapesti mozi vetíti fő műsoridőben, így nem kizárt, hogy az előkelő 2. helyen végzi majd a japán mitológiával átitatott, abszurd romkom, megdöntve ezzel Herczeg Attila tavalyi közönségsikerét. 
 
Lizának nemcsak a hazai, de a nemzetközi karrierje is szépen alakul: az első fesztiválról, a portói Fantasportóról egyből a fődíjjal távozott, majd megjárta Osakát, Prágát, Amszterdamot és Brüsszelt, utóbbi kettőről szintén egy-egy díjjal távozott. Az Amszterdami Imagine Filmfesztiválon elnyert Ezüst Melies-díj által Ujj Mészáros Károly filmje bekerült azon alkotások körébe, amelyek az év végén a fantasztikus filmek legfontosabb elismeréséért, az Arany Melies-díjért szállnak versenybe. A Liza, a rókatündér nemzetközi turnéja Portóban és Madridban folytatóik, míg itthon legközelebb Debrecenben és Balassagyarmaton találkozhat a film alkotóival a közönség. 
 
2015.05.04
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
19
K
20
Sze
21
Cs
22
P
23
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.