J.J. Abrams ki akarta nyírni Jar Jar Binkset

J. J. Abrams, a Star Wars idén év végén mozikba kerülő VII. epizódjának (The Force Awakens) rendezője elismerte, megfordult a fejében, hogy kinyírja a filmben Jar Jar Binkset, a sci-fi-sorozat egyik legmegosztóbb karakterét.
A naboo-i gungan fajba tartozó, kétbalkezes Jar Jar Binks az 1999-es Baljós Árnyakban szerepelt először, amikor is egy véletlen folytán Obi-Wan Kenobiba és mesterébe botlott a harc alatt álló Naboo-n, majd ennek köszönhetően viszonylag sokra is vitte, és szenátor lett, annak ellenére, hogy a saját népe korábban száműzte őt. Az esetlen figura azonban, aki eredetileg azzal a céllal került a filmbe, hogy egy kis vidámságot csempésszen a történetbe, nem nyerte el a hard core Star Wars-fanatikusok tetszését, Jar Jar sokak szerint egyszerűen saját fajának szánalmas karikatúrája. Jar Jar ennek ellenére a következő két Star Wars-filmben is feltűnt néhány jelenetben. 
 
Abrams a legutóbbi számát Star Wars-os borítóval megjelentető Vanity Fair magazinnak adott interjújában bevallotta, megfordult a fejében, hogy egy rövid jelenetre, mindössze egy röpke képkocka erejéig bevágja, ahogy Jar Jar csontjai szétszóródva hevernek a sivatagban. Nem sokan vennék észre, de akik igen, imádnák – tette hozzá a rendező. 
 
Abrams maga is részt vesz a forgatókönyvírásban Michael Arndt-tal és a Star Wars-történetek írásában már rutinosnak számító Lawrence Kasdannal egyetemben. Az idén decemberben mozikba kerülő film sztoriját azonban egyelőre hétpecsétes titok fedi. 
 
(NME) 
2015.05.07
|


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
18:10
Veszélyes családi képek
amerikai dráma, 2019
18:30
Acélország
angol thriller, 2018
18:40
A dzsentlemanus
amerikai vígjáték, 1992
18:45
Beavatás
amerikai thriller, 2003
18:50
Irina
bolgár film, 2018
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.