Kedvenc helyek

Agnostic Front: The American Dream Died

est.hu:
7/10
|
olvasói
9/10 (1)
[ hardcore ] Az Agnostic Front a hardcore Motörheadje. Már csak abban az értelemben is, hogy sosem állt hozzájuk túl közel a straight edge mozgalom. Ha néhány korábbi lemezükön volt is példa punkos elhajlásokra, a hallgató mindig pontosan tudta, mire számítson egy-egy új album kapcsán.
És a The American Dream Died sem szolgál eget rengető meglepetésekkel. Leszámítva a zenekar önmagához képest is szokatlanul szigorú hangvételét. Ha előzőleg az élő legenda és sittes tetkókatalógus, Roger Miret azt nyilatkozza, hogy ez lesz az Agnostic Front-életmű egyik legsúlyosabb lemeze, azt bizony nem titulálhattuk volna a szokásos hangzatos parasztvakításnak. 
 

 
Az Only In America vagy a Test Of Time című szerzeményekben Vinnie Stigma olyan thrash-es gitártémákkal hozakodott elő, melyek a 2000-es évekbeli Exodus-albumokon is megállták volna a helyüket. Mindemellett jelentősen megszaporodtak az egy perc alatti dalok is: a Police Violence, az Enough Is Enough és a No War, Fuck You már-már crust punkos tempói ugyancsak meglepetésként szolgálnak. A féktelen düh azonban önmagában nem garantálja, hogy egy hasonló lemez kiemelkedően jó is legyen. Mert bizony kevés az igazán fogós szerzemény, és kötelező hardcore himnuszok pedig szinte teljes mértékben hiányoznak. (A jó Roger ezeket bizonyára melodikus oi-punk projectje, a Roger Miret And The Disasters számára tartogatja.) A Never Walk Alone-ban és a záró Just Like Yesterdayben ugyan akadnak dallamok, ám így sem érnek fel a Gotta Go, For My Family-kaliberű alapvetésekhez. Ami viszont a The American Day Died elvitathatatlan érdeme: egy maximálisan kompromisszummentes, divatos elemeket hírből sem ismerő album, melyet kiváltképp jól esik hallgatni a szűnni nem akaró metalcore dömping közepette.  
kirsch
2015.05.11
|


Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Ma ingyenes a belépés a múzeumokba! A szentendrei Skanzenban ?56 falun című kiállítást nézhetitek meg! @szentendreiskanzen #56falun #oktober23 #nemzetiunnep
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.