Poltergeist : A kopogó szellem 3D

est.hu:
5/10
|
olvasói:
2/10 (75)
Én a régi, nagy bútorokat szeretem, a párom viszont inkább a beépített szekrényt választaná, mert az praktikusabb, de az új Poltergeist-film megnézése után nyilván meggondolná magát – ugyanis minden, ami rossz, a beépített szekrényből jön!
Kezdek beletörődni a nagy remake áradatba, és igyekszem úgy gondolni rá, mint valami környezetbarát újrahasznosításra. Az 1982-es, Tobe Hooper rendezte és Steven Spielberg írta klasszikus horrorfilmet nyilván kevés tini nézné meg, erre moziban nem is lenne esélyük, így nekik az újragondolt verzió jut, de ez is valami. Mert ez afféle családi horror, és bár vannak valóban ijesztő részek, azért nem vagyunk egy szinten például a Fűrész-filmek cinizmusba hajló kegyetlenségével. A főhősök is egy kedves család tagjai, Bowenék, akik új, kertvárosi házba költöznek, ám a jelek szerint az itt „lakó” szellemek ezt nem veszik jó néven, és némi ijesztgetés után elrabolják a legkisebb lányt. Bármilyen riasztó is maga az elrablás, amikor megérkeznek a helyi egyetem szellemirtói, lehet tudni, hogy semmit sem kell komolyan venni. 
 
Az eddig csak gyerekfilmeket készítő Gil Kenan (Rém rom, Szikraváros) megtette azt a szívességet, hogy a család egyes tagjainak adott némi személyiséget – az apát a mindig remek Sam Rockwell alakítja –, és a legfontosabb szerepet, a könnyen megijedő középső gyereket játszó Kyle Carlett is elfogadható. És ez a legjobb szó mindenre a filmben. Elfogadható a történet, a rendezés, a karakterek, csak a speciális effektek lettek elég gagyik, bár a hagyományos riogatás most is jól működik. Mert egy, a megfelelő pillanatban váratlanul kinyíló vagy becsapódó ajtónál nincs hatásosabb dolog egy horrorfilmben. 
Vízer
2015.05.28
|
Poltergeist 3D
amerikai horror, 90 perc, 2015
Egy fiatal család házát, mely egy régi temető felett épült, szellemek szállják meg.
rendező:

Gil Kenan

színész:

Sam Rockwell
(Eric Bowen)

Rosemarie DeWitt
(Amy Bowen)

Jared Harris
(Carrigan Burke)

Nicholas Braun
(Boyd)

Kyle Catlett
(Griffin Bowen)

Saxon Sharbino
(Kendra Bowen)

Jane Adams
(Dr. Brooke Powell)

Forgalmazza: Fórum Hungary
Bemutató: 2015. május 28.


Film premierek

A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja

amerikai kalandfilm, 135 perc, 2017

Modern idők

amerikai burleszk, 87 perc, 1936

Sárkányvarázs

ukrán animációs film, 85 perc, 2016
Játék
Az Európa Könyvkiadó három, Bob Dylanhez kapcsolódó kötettel tiszteleg a 2016-ban irodalmi Nobel-díjat kapó szerző munkássága előtt. Az áprilisban megjelent Krónikák és Lyrics. Dalok után júniusban érkezik a sorozat harmadik darabja, Barna Imre Bob Dylan című, rendhagyó életrajza is.
Filmek a TV-ben
H
22
K
23
Sze
24
Cs
25
P
26
18:15
A nő, akit szerettem
amerikai életrajzi film, 2015
18:20
Terminátor 3: A gépek lázadása
amerikai akciófilm, 2003
18:25
Kung Fu Panda 3.
amerikai-kínai animációs film, 2016
18:40
Alkonyat - Napfogyatkozás
amerikai fantasy, 2010
18:45
Háború és béke
amerikai-olasz romantikus történelmi filmdráma, 2/2. rész, 1956
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.