„Mindannyian átéltük ezt a huzavonát kamaszkorunkban"

Interjú Schmidt Sárával és Rubóczki Márkóval, az Egynyári kaland főszereplőivel
A Pesti Magyar Színiakadémia növendékei óriási lehetőséget kaptak arra, hogy pályájuk elején megmutathassák, milyen tehetségesek. A Duna Televízió Egynyári kaland című sorozatának főszereplőit, Schmidt Sárát és Rubóczki Márkót arról faggattuk, hogyan változott meg az életük a szerep hatására.
Márkó: Benkő Nórától, a Pesti Magyar Színiakadémia igazgatónőjétől hallottunk először egy nyári film forgatásáról, amely a Balatonon játszódik. Az első fordulóban előre kiosztott jeleneteket kellett megtanulni a filmből. A második fordulón már a rendező, Dyga Zsombor is jelen volt. A következő állomás pedig már az volt, hogy felhívtak: megkaptam a szerepet! 
 
Sára: Emlékszem, fotó alapján küldtek e-mailt, hogy kiket várnak a következő fordulóra. Az én nevem nem szerepelt a listán, úgyhogy le is tettem erről a dologról. Később jött egy újabb levél, hogy mégis menjek el a válogatásra. Ekkor bemutatkozó videót vettek fel és egy jelenetet, amelyet már maga a rendező instruált. Aztán egyszer csak jött a hívás, hogy enyém a szerep. Jó nap volt. 
 
Egymást kerülgető, bimbózó szerelmüket a másik elől rejtegető fiatalokat játszotok. Közel áll hozzátok a szerep, könnyű volt beleélni magatokat? 
 
Márkó: Nem volt nehéz, mert jó partnerekkel, remek stábbal dolgozhattunk együtt, akik sokat segítettek abban, hogy nekünk könnyebb legyen. Sári nagyszerű partner, sokat beszélgettünk a jelenetek előtt, hogy mit találjunk ki, hogy csinálnánk... és persze, a rendezőnek, Dyga Zsombornak már kész volt a fejében az egész, így megkönnyítette a dolgunkat. Ami a szerepet illeti, mindannyian átéltük ezt a huzavonát kamaszkorunkban, amikor úgy adjuk egy lány tudtára a vonzalmunkat, hogy szemétkedünk vele. Nekem ez nem volt olyan rég, így könnyen visszaemlékeztem rá. 
 
Sára: Mielőtt egymásba szerelmesedünk – ugye – sokáig csak szurkálódunk, veszekszünk egymással. Ez a rész elég könnyen ment Márkóval... Dehogy, csak viccelek! Szerettem vele forgatni, jó érzés volt, hogy egy ismerős arc néz vissza rám ezekben az évődő-szerelmes jelenetekben. Örülök, hogy a forgatás alatt jóban lettünk, és hogy az akadémián is megmaradt ez a kedélyes viszony. 
 
Sára, neked gyönyörű alakod van, amelyet fürdőruhában meg is mutatsz a nézőknek. Könnyű volt ez a „vetkőzés”? 
 
Sára: Nem volt nehéz, hiszen semmivel se mutatok többet magamból, mint amennyit a strandon szoktam.  
 
Márkó, Sárával könnyebb vagy nehezebb a forgatás óta színpadra állni? 
 
Márkó: A színház nem megy partnerek nélkül, mi egy csapat vagyunk, egymás alá dolgozunk, és ha kell, kihúzzuk egymást a bajból. Sárival mindig is jó volt dolgozni, tehetséges, ügyes lány. Így elmondható, hogy a színpadon tulajdonképpen nem változott a viszonyunk, csak a magánéletben is közelebb kerültünk egymáshoz.  
 
Melyik volt a forgatás legérdekesebb pillanata? 
 
Sára: A legviccesebb pillanat az volt, amikor egy szál fürdőruhában, plédekbe bugyolálva vártuk, hogy elálljon az eső, kisüssön a nap néhány percre, hogy aztán – lehetőleg fogvacogás nélkül – felvegyünk egy vízibiciklis jelenetet... Amúgy érdekes volt az egész forgatás, sokat tanultam belőle. 
 
Márkó: Sokszor elfelejtettük, hogy dolgozunk, annyira élveztük. Az egyik legjobb élményem, hogy együtt dolgozhattam olyan színművészekkel, mint Mucsi Zoltán, Fullajtár Andrea, Seress Zoltán és még sok-sok rendkívüli színésszel.  
 
Mi változott az életetekben a sorozat óta?  
 
Márkó: Sok minden változott. Lett önbizalmam. Belekóstolhattam a film világába. Sok barátra tettem szert, akikkel, remélem, még sokat dolgozhatok együtt. Az utcán ritkán ismernek fel, de előfordult már. Inkább a közösségi oldalon jelölnek be sokan. 
 
Sára: Sok minden nem változott. Néha kapok egy-egy gratuláló, dicsérő üzenetet ismeretlenektől, érdeklődnek, hol láthatnak még szerepelni. Ezeknek nagyon örülök, jólesik a visszajelzés.  
2015.05.20
|


Filmek a TV-ben
H
18
K
19
Sze
20
Cs
21
18:10
Vadászat a Vörös Októberre
amerikai akciófilm, 1990
18:10
A szerelem szárnyakat ad
német romantikus vígjáték, 2009
18:15
Godzilla
amerikai fantasy, 1998
18:25
Ideális otthon
amerikai vígjáték, 2018 (feliratos)
18:30
Trisztán és Izolda
amerikai-német-angol-cseh romantikus filmdráma, 2006
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
18
K
19
Sze
20
Cs
21
18:00
The Avatars
I. évad, 5. rész
18:00
Thomas, a gőzmozdony
X. évad, 23. rész: Thomas & Friends 10 1023 - Thomas And Th
18:07
Tini titánok, harcra fel!
2013, 1138. rész: Vagány srácok
18:10
A Lármás család
II. évad, 204. rész: A fekete esete
18:11
Thomas, a gőzmozdony
X. évad, 24. rész: Thomas & Friends 10 1024 - Duncan's Bluf
Játék
Mikor Gellert Grindelwald, a nagyhatalmú sötét varázsló megszökik a fogságból, Albus Dumbledore, a Roxfort professzora Göthe Salmander segítségét kéri a szökevény felkutatásában.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.