Kedvenc helyek

Faith No More: Sol Invictus

est.hu:
8/10
|
olvasói
9/10 (12)
Bármily idegesítőek a közhelyek, olykor rengeteg igazság rejlik bennük, lásd: a csúcson kell abbahagyni. A Faith No More ennek maradéktalanul eleget tett, amikor 1998-ban úgy döntött, befejezi munkásságát. Így hibátlan életművet hagyott maga után.
Minden idők egyik legnagyobb hatású és legegyedibb hangzású rockzenekara azonban nem nyughatott békében, bármennyire tökéletes lezárása is lett volna pályájuknak a nyugis és érett Album Of The Year. Aki látta a csapatot az újjáalakulást követő koncertek bármelyikén – különös tekintettel a Szigetes koncertre, ahol Mike Patton Pom Pom-karaktert megszégyenítő módon evett cipőfűzőt – az meggyőződhetett róla, hogy a zenekar korántsem kiégett taták gyülekezete. 
 
És ezt a Sol Invictus is igazolja, bár garantáltan akad, aki ezt nem így gondolja majd. Merthogy a visszatérő album nem éppen egy könnyen emészthető és nem is tökéletes mű, így azt a katarzist sem garantálja, amire sokan egy hasonló kaliberű alakulattól számítanának. A dalok egyértelműen az 1997-es lemez vonalát idézik, de a Sol Invictus nem titulálható az Album Of The Year folytatásának. A korábban már napvilágot látott Superhero, a minimalista Cone Of Shame vagy a borult Separation Anxiety kisujjból kirázott, rutinszerű szerzemények, ám sokadik hallgatásra előbukkannak a lemez ezerpontos pillanatai is.
 

 
A kíméletlen kontrasztot felvonultató Rise Of The Fall, az akusztikusan induló Black Friday vagy a már-már musicales Matador (utóbbiban Patton még önmagához képest is zseniális teljesítményt nyújt) simán ott van Bill Gouldék legjobb darabjai között. A lemez hangzása ugyan nem az igazi és a 39 perces játékidő is fájóan rövid, ám a Sol Invictus ennek ellenére is egy sablonoktól mentes, izgalmas lemez. Tehát 100% Faith No More. 
kirsch
2015.05.22
|


Játék
Világszínvonalú programok, nemzetközi hírű fellépők és csodálatos helyszínek!
JÁTÉK!!! Ma kerül ki a lelőhelyekre a legújabb Pesti Est. Fotózkodj vele bárhol a városban, használd a #pestiestles hashtaget, és mi tuti megajándékozunk egy pesti program belépővel! . . . #jatek #nyeremenyjatek #játék #posztolj #szelfizzpestiesttel
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.