Ingyenes városjátékok Budapesten és Balatonföldváron

Budapest, Balatonföldvár, 2015. június 14.
Nyílt napot rendez a Miratia, mely során egész nap ingyenesen játszható végig Budapesten a Félkarú Zongorista, Balatonföldváron pedig a Ki ölte meg Heltait? című játékuk. Mindössze egy okoseszköz (telefon/táblagép), elszántság és elmehasználat szükséges hozzá.
A játékok célja, hogy a városnézés legyen a lehető legszemélyesebb, legyen benne kihívás, játék és persze sikerélmény. A kötődés, mely imigyen kialakul egy-egy helyszínnel kapcsolatban, már valóban örök emlékként marad meg. Turistának lenni jó minden korosztálynak. Sokadmagunkkal kolbászolni fel-alá egy rózsaszín esernyő után már nem annyira jó. És itt kerül képbe a Miratia. 
 
A név maga mindössze egy alkalmazást jelöl, ám ezen belül már műfajilag sorolt lista mutatja, hogy merre milyen játék található a közelünkben, azazhogy kalandjáték, nyomozós, romantikus vagy vicces stb. Ily módon válik a Miratia egy virtuális játékvilággá a valós helyszíneken. 
 
iOS vagy Android okostelefon/táblagép szükséges ahhoz, hogy az ember játszani tudjon, majd a Miratia az eszközben levő GPS jelei alapján küldi a feladatokat, kalandokat és információt. Ez azt jelenti, hogy mobilinternetet (vagy WIFI-t) csak addig kell igénybe venni, amíg kiválasztjuk és letöltjük a nekünk tetsző játékot, utána már, ha nekiindulunk, nem lesz szükségünk internetre a továbbiakban. Minden feladat, kép, hanganyag és még sok esetben film is a mobileszközből közvetlenül tárul elénk, internet használata nélkül. 
 
A játékok élők, tehát ott kell lennünk a helyszínen; interaktívak, tehát cselekvésre, gondolkodásra buzdítanak. Időlimit nincs, de minden játéknál látható a várható időtartam (másfél és két óra között). Családoknak, pároknak, baráti társaságoknak, de akár egyedülálló turistáknak is ideális, sőt talán a legideálisabb városnéző séta. 
 
A részvételhez annyi a teendő, hogy letöltjük a Miratia alkalmazást az AppStore-ból vagy a Google Play-ből, majd regisztrálunk egy e-mail címmel és jelszóval, vagy a Facebook profilunkkal. Eztán látjuk meg a játékok listáját, valamint azt, hogy hány lépésre található tőlünk a kezdőhelyszínük és miről szólnak. 
2015.05.27
|


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.