Kedvenc helyek

Coal Chamber: Rivals

est.hu:
6/10
|
olvasói
8/10 (1)
[ metal ] A nu metal hullámot sokan a gitárzenék egyik legsötétebb vészkorszakaként emlegetik. Ha az Alien Ant Farm, P.O.D., 36 Crazyfists, Crazy Town-kaliberű zenekarokra gondolunk, beláthatjuk, hogy nem is annyira alaptalan ez az állítás.

Linkek


Kapcsolódó cikkek

Azt azonban kár volna tagadni, hogy az irányzat szellemi atyjai – nevezetesen a Korn és a Deftones – a 90-es évek közepén/végén komplett forradalmat indítottak el, mely olyan alapvetésekre is hatást gyakorolt, mint a Machine Head vagy a Sepultura. Továbbá ott volt a Coal Chamber, mely hangzását - politikailag korrekt kifejezéssel élve - egy az egyben a Korntól kölcsönözte, mégis a nu metal éllovasai közé tartozott. Három sorlemez után azonban őket is elérte a végzet, Dez Fafara frontember pedig Devildriver nevezetű formációjával a klasszikus groove metal felé fordult. 
 

 
A kérdés adott: mi értelme van egy olyan zenekar feltámasztásának, mely egy lefutott trend részese volt, zenéje pedig mai füllel annyira lejárt szavatosságú, hogy már-már a fogyasztóvédelem hatáskörébe tartozik? Ha ott folytatják, ahol 2003-ban abbahagyták, akkor valószínűleg az égvilágon semmi. Ám a Rivals nem nevezhető retrólemeznek. Miguel „Meegs” Rascón gitáros faék egyszerűségű groove-jai ezen a lemezen is védjegyként funkcionálnak, akárcsak Fafara összetéveszthetetlen kántálása. Mindemellett azonban a Devildriver hatása is érződik a szerzeményekben, halld pl. a középtempósan zakatoló Bad Blood Between Us-t, a ministrys Al Jourgensennel megerősített Suffer In Silence-t vagy a szigorú Over My Headet. Kirobbanó lelkesedésre azonban így sincs különösebb okunk, amellett ugyanis, hogy a Rivals nem vádolható változatossággal, kevés rajta az igazán kiemelkedő momentum. Ha tökéletes Coal Chamber-lemezre vágyunk, továbbra is a debütáló album és a Chamber Music jelenti a megfejtést. 
kirsch
2015.05.29
|


Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Ma ingyenes a belépés a múzeumokba! A szentendrei Skanzenban ?56 falun című kiállítást nézhetitek meg! @szentendreiskanzen #56falun #oktober23 #nemzetiunnep
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.