Kedvenc helyek

The Trousers: Mother of Illusion

est.hu:
7/10
|
olvasói
9/10 (16)
[ garage / rock ] A „letisztult magyar rock’n’roll” szókapcsolat az esetek túlnyomó többségében kétféle zenekart takar: rossz esetben 50-es Homer Simpson-imitátorok gyülekezetét, akik feneketlen időcsapdába zuhantak a 1987-es Tabán fesztiválon.
Még rosszabb esetben egy ruhagyár által szponzorált alakulatot, akik Mötley Crüe-komplexusuk közepette állandó dilemmában vannak azzal kapcsolatban, hogy az adott szerzeményük vajon megfelel-e a kereskedelmi rádiós programigazgatók ízlésének. És elenyésző kisebbségben ott vannak az olyan formációk, mint a székesfehérvári Joystix vagy a budapesti Trousers. Ők azok, akik kínos maníroktól és megfelelési kényszertől egyaránt mentesen képviselik a műfajt a hazai színtéren. 
 
Utóbbi csapat egyedülállónak számít abból a szempontból, hogy a kezdetekkor britpop/indie vonalon mozgott, majd később talált rá a Backyard Babies, Hellacopters-féle rock’n’rollra. Ez a váltás pedig nem csak a Tesco Disco-kompatibilis zenekarok egészségtelen mértékű elszaporodása miatt vált a Trousers előnyére. A formáció ugyanis nagyon érzi a műfajt, ezt pedig a Freakbeat után a Mother of Illusion is igazolja. Ebben a zenei környezetben forradalmian újat alkotni kb. olyan egyszerű feladat, mint Mága Zoltánt rávenni az újévi koncertet követő hangszerrombolásra. Így Kőváry Zoltánék idei műve sem váltja meg a világot, de jó pár fogós szerzeményt felvonultat.
 

 
A nyitó Buckley Funeral Home megbízhatóan előrevetíti, mire számíthatunk az elkövetkezendő harminc-negyven perben: kb. azonnal dúdolható, sallangmentes rock’n’roll dalokra, melyekbe annyi elszállt művészieskedés sem szorult, mint egy kocsmai légypapírba. A dalok között akadnak punkosan gyors (Break Your Mind), Rolling Stones-osan feelinges (Chinaski you're fired) és – főként - húzós, középtempós darabok is, ezekhez jó pár kellemes melódia és minimális meglepetésfaktor társul. Rövidre zárva: It’s only rock’n’roll, but I like it. 
kirsch
2015.06.01
|


Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Ma ingyenes a belépés a múzeumokba! A szentendrei Skanzenban ?56 falun című kiállítást nézhetitek meg! @szentendreiskanzen #56falun #oktober23 #nemzetiunnep
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.