Elbúcsúztunk a tavaszi műsorstruktúrától

22. heti nézettségi adatok
Nem meglepő módon a tavasz utolsó hete sem tartogatott semmilyen váratlan fordulatot: a fiataloknál az első tízből kilenc helyezést az RTL Klub műsorai szereztek meg, míg a teljes lakosságban a győztes Az ének iskolája mögött még két műsorával képviselteti magát a TV2 a top 10-ben.
A májussal együtt múlt héten a tavaszi műsorstruktúrától is elbúcsúzhattunk. Az ének iskolája döntője ugyan még hátra van, de utána a TV2 sikerműsorának is vége lesz, ahogy múlt héten befejeződött az RTL Klub gasztroreality-je, A Konyhafőnök is. Az Éden Hotel is bezárt, amit feltehetőleg kevésbé bán a TV2, hiszen a nézettségét nem igazán tudta vele növelni a csatorna, botrányból viszont így is kijutott nekik a műsor miatt, gondolok itt az erőszakoskodós jelenetre. Indul tehát a nyári műsorstruktúra, így sokak örömére a Barátok közt korábbra, a Fókusz pedig későbbre kerül. De vajon mit nézünk majd nyáron a tévében? Egy hét múlva az is kiderül… 
 
Május utolsó hetében a 18-49-es korosztályt az Éjjel-nappal Budapest érdekelte a legjobban. A 423 ezer fiatalt a tévé elé ültető műsor után a Barátok közt végzett a második helyen 394 ezres nézőszámmal. (A TV2 válasza a Barátok köztre, a Jóban Rosszban ugyanakkor 167 ezer nézővel csupán a lista 24. helyén található.) A harmadik legnézettebb műsor A Konyhafőnök lett, igaz, nem a végső döntő, azaz a pénteki rész érte el a legjobb eredményt, hanem a keddi epizód, amely 352 ezer nézőt érdekelt, az ekkor tévét nézők 28,1%-át – ennél nagyobb közönségarány egyébként nem is volt a héten. Újabb négy RTL Klubon vetített műsor, köztük három film (A titánok haragja, Az utolsó templomos lovag, Alkonyat: Hajnalhasadás 2.) és a Híradó után a TV2 színeiben egyedüliként bekerülve a legjobb tízbe, Az ének iskolája következik a nyolcadik helyen 283 ezres nézőszámmal. A top 10-be még két RTL-es sorozat, a Szulejmán és a Castle jutott be. Az Éden Hotel pénteki döntője 222 ezer fiatalt érdekelt – ez a 15. helyre volt elég –, ennél még Alekosz is jobban teljesített, aki az Összezárva Friderikusszal című műsorban szerepelt, 263 ezer fiatalt ültetve a képernyők elé, ami összesítésben egy 12. helyezést ért.  
 
A fiatalok főműsoridős átlaga a következőképpen alakult: 1. RTL Klub (SHR 21,1%), 2. TV2 (SHR 11,1%), 3. Film+ (SHR 7,5%), 4. Cool (SHR 7,4%), 5-6.: Viasat3 és Duna (SHR 3,5%). 
 
A teljes lakosság körében a TV2 szokásához híven jobban szerepelt. A győzelem mellett, melyhez 1 millió 151 ezer néző vezetett hozzá, egy hatodik és egy hetedik helyezést is szerzett a csatorna. A hatodik helyet Friderikusz műsora szerezte meg 859 ezres nézőszámmal, míg a hetedik a 800 ezres nézettségű Tények lett. A maradék hét helyezés, köztük a dobogó második és harmadik foka értelemszerűen az RTL Klubnak jutott. A második ebben a korcsoportban is a Barátok közt lett, a harmadik pedig az RTL Híradó, és ezzel véget is ért a millió feletti eredményt produkáló műsorok sora. A Konyhafőnök 955 ezer nézővel a negyedik helyen zárt, a két TV2-es műsor mögött pedig a Szulejmán, illetve a fiataloknál is jól teljesítő Az utolsó templomos lovag és A titánok haragja került a legjobb tíz közé. A Duna két régi magyar filmmel, a Ludas Matyival és A pogány Madonnával van ott a listán, a 21. és a 24. helyen. 
 
(Adatok forrása: Nielsen Közönségmérés/RTL Klub 
 
 
b.e.
2015.06.02
|


Filmek a TV-ben
H
11
K
12
Sze
13
Cs
14
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
11
K
12
Sze
13
Cs
14
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.