Eredetileg Will Smith felesége lett volna Trinity a Mátrixban

Jada Pinkett Smith a napokban beszélt arról, hogy eredetileg ő játszotta volna a női főszerepet a Mátrixban. „Végül azért nem én kaptam meg Trinity szerepét a filmben, mert nem volt meg a kémia köztem és Keanu között."
A színésznővel próbafelvételeket is készítettek a filmhez, ám hamar kiderült, az ekkorra már férfi főszereplőnek kiválasztott Keanu Reevesszel nem alkotnak jó párost. A két színész közt nem működött a kémia, így a szerepet végül Carrie-Anne Moss játszhatta el. 
 
Jada Pinkett Smith ennek ellenére lenyűgözte a Wachowski fivéreket, akik a következő két folytatásból (Mátrix - Újratöltve, Mátrix - Forradalmak) már nem hagyták ki, és megírták neki Niobe szerepét. A színésznő a Howard Stern Show-ban beszélt minderről, ahol azt is elmondta, hogy bár szívesen eljátszotta volna Trinity szerepét, nem bánja, hogy végül nem így alakult, főleg azok után, hogy Carrie-Anne Moss milyen fantasztikus alakítást nyújtott a filmvásznon. 
 
Az asszony egy másik kulisszatitkot is elárult a Mátrixszal kapcsolatban: Neo szerepét férjének, Will Smith-nek is felajánlották, ám Smith visszautasította az ajánlatot, helyette a Vadiúj vadnyugat főszerepét vállalta el. Smith ezzel jócskán mellényúlt, mert míg a Mátrix hatalmas siker lett, a Vadiúj vadnyugat Arany Málna-díjat hozott a színésznek, ugyanakkor a Mátrix így, Keanu Reevesszel a főszerepben lett az ami, a filmtörténet egyik meghatározó alkotása – ismerte el később a színész, aki saját bevallása szerint nem tudta volna ilyen jól hozni a figurát. Smithekből pedig Will Smith nélkül sem volt hiány a Mátrix-sorozatban...
 
(NME/Moviepilot) 
2015.06.05
|


Film premierek

Toy Story 4.

amerikai animációs film, 100 perc, 2019

Casanova - Az utolsó szerelem

francia történelmi dráma, 98 perc, 2019

Gyerekjáték

amerikai horror, 90 perc, 2019

Csekély esély

amerikai vígjáték, 125 perc, 2019
Játék
A tízéves Fortepan anyagából vonultat fel egy több mint háromszáz darabos válogatást a Magyar Nemzeti Galéria.
Filmek a TV-ben
18:10
Casanova
amerikai kalandfilm, 2005
18:10
Afrika hív
német-osztrák romantikus film, 2011
18:15
Edie
angol film, 2017
18:25
Tini nindzsa teknőcök 2.: A trutymó titka
amerikai-hongkongi akcióvígjáték, 1991
18:30
Scooby-Doo és a Koboldkirály
amerikai animációs vígjáték, 2008
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.