Eredetileg Will Smith felesége lett volna Trinity a Mátrixban

Jada Pinkett Smith a napokban beszélt arról, hogy eredetileg ő játszotta volna a női főszerepet a Mátrixban. „Végül azért nem én kaptam meg Trinity szerepét a filmben, mert nem volt meg a kémia köztem és Keanu között."
A színésznővel próbafelvételeket is készítettek a filmhez, ám hamar kiderült, az ekkorra már férfi főszereplőnek kiválasztott Keanu Reevesszel nem alkotnak jó párost. A két színész közt nem működött a kémia, így a szerepet végül Carrie-Anne Moss játszhatta el. 
 
Jada Pinkett Smith ennek ellenére lenyűgözte a Wachowski fivéreket, akik a következő két folytatásból (Mátrix - Újratöltve, Mátrix - Forradalmak) már nem hagyták ki, és megírták neki Niobe szerepét. A színésznő a Howard Stern Show-ban beszélt minderről, ahol azt is elmondta, hogy bár szívesen eljátszotta volna Trinity szerepét, nem bánja, hogy végül nem így alakult, főleg azok után, hogy Carrie-Anne Moss milyen fantasztikus alakítást nyújtott a filmvásznon. 
 
Az asszony egy másik kulisszatitkot is elárult a Mátrixszal kapcsolatban: Neo szerepét férjének, Will Smith-nek is felajánlották, ám Smith visszautasította az ajánlatot, helyette a Vadiúj vadnyugat főszerepét vállalta el. Smith ezzel jócskán mellényúlt, mert míg a Mátrix hatalmas siker lett, a Vadiúj vadnyugat Arany Málna-díjat hozott a színésznek, ugyanakkor a Mátrix így, Keanu Reevesszel a főszerepben lett az ami, a filmtörténet egyik meghatározó alkotása – ismerte el később a színész, aki saját bevallása szerint nem tudta volna ilyen jól hozni a figurát. Smithekből pedig Will Smith nélkül sem volt hiány a Mátrix-sorozatban...
 
(NME/Moviepilot) 
2015.06.05
|


Film premierek

Erdei boszorkány - Tűzpróba

cseh-dán-magyar-norvég fantasy, 90 perc, 2018

Undipofik

amerikai-kínai animációs film, 87 perc, 2019

John Wick: 3. felvonás - Parabellum

amerikai akciófilm, 130 perc, 2019

Szívek királynője

dán-svéd filmdráma, 127 perc, 2019

Éter

lengyel-litván-magyar-olasz-ukrán történelmi dráma, 118 perc, 2018
Játék
Bizet klasszikus operája, a Carmen táncfantáziaként született újjá.
Filmek a TV-ben
18:10
Madame Nobel - A béke szerelmese
német-osztrák életrajzi filmdráma, 2014
18:15
Sötét elmék
amerikai sci-fi thriller, 2018
18:25
Pókember 2.
amerikai akciófilm, 2004
18:30
És most valami egészen más
angol vígjáték, 1971
18:30
Tigris és sárkány
amerikai-hongkongi-kínai-tajvani akciófilm, 2000
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.