Amerikai nagydíjat nyert a Liza, a rókatündér

Ujj Mészáros Károly első mozifilmje, a Liza, a rókatündér nyerte az Új rendezők versenyprogram nagydíját a 41. Seattle-i Nemzetközi Filmfesztiválon. Portugália, Belgium, Hollandia, Spanyolország és Brazília után tehát Amerikában is díjazták Ujj Mészáros Károly alkotását.
A Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával készült Liza, a rókatündért az indoklás szerint;élénk, ötletes, leleményes és szokatlan látványvilágáért; az Új rendezők elnevezésű versenyprogram zsűrije nagydíjával jutalmazták a hétvégén véget ért seattle-i szemlén. 
 
A filmet most vetítették először az Egyesült Államokban. Seattle-ben 41. alkalommal rendeztek nemzetközi fesztivált, amelyen idén három héten át 92 ország 450 alkotását tűztek műsorra. A Liza, a rókatündér hamarosan az Egyesült Királyságban is látható lesz. A Balsai Móni főszereplésével készült abszurd romantikus filmet meghívta a június 17-én kezdődő Edinburgh-i Nemzetközi Filmfesztivál, a szigetország nagy presztízsű filmes seregszemléje. 
 
A mozi a Filmalap 220,36 millió forint értékű filmgyártási támogatásával készült a Filmteam produkciójában, producere Major István. Ujj Mészáros Károly első mozifilmje február óta nagy sikerrel szerepel a magyar mozikban az A Company Hungary forgalmazásában, már több mint százezren váltottak rá jegyet. Az abszurd romantikus vígjáték Balsai Mónika,Bede-Fazekas Szabolcs és David Sakurai főszereplésével készült. A Liza, a rókatündér különlegességét a szórakoztató történet, a hetvenes évekbeli japán slágerek mellett a stilizált és aprólékosan kidolgozott képi világ adja. 
 
(magyar.film.hu) 
 
2015.06.08
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.