Kedvenc helyek

Hey, June! - Magyar-svéd souldíva a Müpában

A Svédországban született magyar származású énekes-dalszerző, Antonia Vai ad koncertet június 16-án kedden a Művészetek Palotájában a Hey, June! könnyűzenei fesztivál keretében.
Antonia Vai két éve döntött úgy, hogy hátrahagyva a stockholmi klubszínpadokat kísérletképpen Budapestre költözik. Mostani koncertjén a Müpában vendégként Sena, Saiid, M3nsa és a Bohemian Betyars is színpadra lép. A különleges hangú előadó alapzenekarához svéd énekesek, vonósok és egy hárfaművész is csatlakozik.
 
A 26 éves énekes gazdagon ritmizált, akusztikus dalai a folk-pop, a dzsessz, a világzene és a költészet körül forognak. Javarészt angol nyelvű, személyes ihletésű szövegei egy-egy szenvedélyes történetet mesélnek el. 
 
"Célom, hogy minden koncert a dalaimon keresztül utazás legyen, ahol a számok az állomások. A Müpában ezt új szintre emeljük" - fogalmazott Antonia Vai. A közreműködő zenészeknek köszönhetően ismert szerzemények új feldolgozásban hangzanak el, emellett Antonia több új számot bemutat. A Budapesten íródott Helium Heart című dal például élő hárfa kísérettel szólal meg, valamint ezen a koncerten debütál élőben Saiiddal közös dala, a Remember How is. 
 

 
A Svédországban nevelkedett Antonia Vai már kiskorában zongorázni, gitározni kezdett és dalokat írni. Első ihletforrása egy videojáték zenéje volt, később Lauryn Hill, Leonard Cohen és Nina Simone lett a példaképe. Első koncertjét Stockholmban adta, majd egy londoni kitérő után magabiztos, saját szerzői világgal bíró énekesként tért vissza a svéd klubéletbe. 
 
Két évvel ezelőtt, amikor már kezdett ismertté válni Stockholmban, úgy döntött, új kihívásokra és impulzusokra van szüksége, ezért Budapestre költözött, hogy felfedezze magyar gyökereit. Hamarosan a magyar underground zenei élet meghatározó szereplőjévé vált, vendégként közreműködött a Quimby egyik országos turnéján, és zenekarával több fesztiválra is meghívást kapott. Az Antonia Vai Band 2014-ben Stories After Bedtime címmel jelentette meg albumát, melynek minden száma külön történetet mesél el, az énekes-dalszerző kultúra hagyományait követve. 
 
A naplószerű, lírai dalok története június 16-án a Müpában íródik tovább. 
 
(MTI) 
2015.06.15
|


Játék
A leghatalmasabb élőlény, amely valaha is létezett, most visszatér, hogy megküzdjön számos gigantikus szörnyeteggel ebben a földrengető folytatásban.
METU - ma este őszi animációs válogatás a Puskin moziban. A belépés ingyenes! #moziajanlo #programajanlo #animacio #metuanimacio
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.