Így készült a Terminator: Genisys

Hat év telt el a rossz emlékű Terminator: Megváltás óta, és a bukás miatt sokan azt hittük, hogy ennek a franchise-nak örökre befellegzett, ám Schwarzenegger újfent visszatért, hogy bedurrantson a talán legismertebb szerepével. Minden, amit érdemes tudnod a Terminator: Genisys születéséről.
10. A Terminator franchise jogait a Skydance produkciós cég licitálós tárgyaláson szerezte meg, miután az előző jogtulajdonost a Terminator: Megváltás bukása csődhelyzetbe taszította. A hírek szerint nagyjából húszmillió dollárt fizettek a jogokért, melyeket 2019-ig birtokolhatnak. 
 
9. Az ötlet, miszerint a Terminator karakter emberi szövete ugyanúgy öregszik, mint egy normális ember, magától James Camerontól származik. Így tudták megoldani, hogy Schwarzenegger 67 évesen is eljátszhassa a legendás szerepét. 
 
8. Az új rész igazi Terminator-orgiát ígér. Nem csak a klasszikus T-800-as modell tér vissza benne, ráadásul egyenesen két példányban – egy védelemre és egy pusztításra programozott robot - , hanem viszontláthatjuk a folyékony T-1000-est és a csúcsmodellnek számító T-5000-es gépet is. 
 
7. A produkció először a Halálos iramban-sorozatban edződött Justin Lint akarta megnyerni rendezőnek, ám miután Lin elkötelezte magát más produkciók mellett, B-tervként a kalapból azt az Alan Taylort húzták elő, aki sorozatrendezőként rendkívül népszerű volt, és épp akkor készült el az első blockbusterével, a Thor: Sötét világgal. 
 
6. A film költségvetése 170 millió dollár volt, és nagyrészt New Orleans környékén forgatták az adókedvezmények miatt. A költségvetés arra is elegendő volt, hogy ebben a részben láthassuk messze a legtöbb speciális effektust a franchise történetében. 
 
5. A fiatal T-800-as robot arcát szintén Schwarzeneggertől vették kölcsön, és egy új CGI eljárással fiatalították. A teste azonban már nem Arnoldtól, hanem a testépítő/színész Brett Azartól származik, aki alkatilag a legjobban hasonlított a fiatal Schwarzeneggerre. 
 
4. James Cameron a nyolcvanas évek elején először a Paramount stúdiót kereste fel a Terminator ötletével, akiknek tetszett is az ötlet, de csak akkor adtak volna rá pénzt, ha nem Cameron rendezi a filmet. Az üzlet így meghiúsult, ám most több mint harminc év után a Skydance produkciós céggel kötött forgalmazási szerződésüknek köszönhetően mégis a Paramount forgalmazza a legújabb Terminator-mozit. 
 
3. Arnold Schwarzenegger a forgatás előtti hat hónapban napi három órát edzett intenzíven, hogy ugyanolyan testsúllyal és izomzattal rendelkezzen, mint a tizenkét évvel ezelőtti harmadik rész forgatásakor. 
 
2. A Cyberdine-ben játszódó jeleneteket egy NASA központban vették fel, ugyanis egyetlen más hely sem volt Louisiana államban, ahol egy ilyen magasságú díszlet elfért volna. 
 
1. Ez az első Terminator-film, amit a mozik 3D-ben mutatnak be, és az első film, amit nem filmszalagra, hanem digitális alapanyagra forgattak. 
 
2015.06.29
|


Film premierek

Kölcsönlakás

magyar vígjáték, 98 perc, 2019

Hidegháború

angol-francia-lengyel romantikus filmdráma, 88 perc, 2018

Boldog halálnapot! 2.

amerikai horror, 100 perc, 2019

Az a nap a tengerparton

angol romantikus filmdráma, 110 perc, 2017

A Maria Callas-sztori

francia dokumentumfilm, 119 perc, 2017

Alita: A harc angyala

amerikai-argentin-kanadai sci-fi, 122 perc, 2018
Ahol a héten érdemes...
 
február 14 - 20.
 
Budapest, Trafó, február 19. 20:30
 
Budapest, Fővárosi Nagycirkusz, január 19. - március 10.
Játék
Február 28-tól érkezik a magyar mozikba az Király Levente Piedone nyomában című portréfilmjének kibővített moziváltozata, amely az eddigi legátfogóbb portréfilm Bud Spencer életéről.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.