Így készült a Terminator: Genisys

Hat év telt el a rossz emlékű Terminator: Megváltás óta, és a bukás miatt sokan azt hittük, hogy ennek a franchise-nak örökre befellegzett, ám Schwarzenegger újfent visszatért, hogy bedurrantson a talán legismertebb szerepével. Minden, amit érdemes tudnod a Terminator: Genisys születéséről.
10. A Terminator franchise jogait a Skydance produkciós cég licitálós tárgyaláson szerezte meg, miután az előző jogtulajdonost a Terminator: Megváltás bukása csődhelyzetbe taszította. A hírek szerint nagyjából húszmillió dollárt fizettek a jogokért, melyeket 2019-ig birtokolhatnak. 
 
9. Az ötlet, miszerint a Terminator karakter emberi szövete ugyanúgy öregszik, mint egy normális ember, magától James Camerontól származik. Így tudták megoldani, hogy Schwarzenegger 67 évesen is eljátszhassa a legendás szerepét. 
 
8. Az új rész igazi Terminator-orgiát ígér. Nem csak a klasszikus T-800-as modell tér vissza benne, ráadásul egyenesen két példányban – egy védelemre és egy pusztításra programozott robot - , hanem viszontláthatjuk a folyékony T-1000-est és a csúcsmodellnek számító T-5000-es gépet is. 
 
7. A produkció először a Halálos iramban-sorozatban edződött Justin Lint akarta megnyerni rendezőnek, ám miután Lin elkötelezte magát más produkciók mellett, B-tervként a kalapból azt az Alan Taylort húzták elő, aki sorozatrendezőként rendkívül népszerű volt, és épp akkor készült el az első blockbusterével, a Thor: Sötét világgal. 
 
6. A film költségvetése 170 millió dollár volt, és nagyrészt New Orleans környékén forgatták az adókedvezmények miatt. A költségvetés arra is elegendő volt, hogy ebben a részben láthassuk messze a legtöbb speciális effektust a franchise történetében. 
 
5. A fiatal T-800-as robot arcát szintén Schwarzeneggertől vették kölcsön, és egy új CGI eljárással fiatalították. A teste azonban már nem Arnoldtól, hanem a testépítő/színész Brett Azartól származik, aki alkatilag a legjobban hasonlított a fiatal Schwarzeneggerre. 
 
4. James Cameron a nyolcvanas évek elején először a Paramount stúdiót kereste fel a Terminator ötletével, akiknek tetszett is az ötlet, de csak akkor adtak volna rá pénzt, ha nem Cameron rendezi a filmet. Az üzlet így meghiúsult, ám most több mint harminc év után a Skydance produkciós céggel kötött forgalmazási szerződésüknek köszönhetően mégis a Paramount forgalmazza a legújabb Terminator-mozit. 
 
3. Arnold Schwarzenegger a forgatás előtti hat hónapban napi három órát edzett intenzíven, hogy ugyanolyan testsúllyal és izomzattal rendelkezzen, mint a tizenkét évvel ezelőtti harmadik rész forgatásakor. 
 
2. A Cyberdine-ben játszódó jeleneteket egy NASA központban vették fel, ugyanis egyetlen más hely sem volt Louisiana államban, ahol egy ilyen magasságú díszlet elfért volna. 
 
1. Ez az első Terminator-film, amit a mozik 3D-ben mutatnak be, és az első film, amit nem filmszalagra, hanem digitális alapanyagra forgattak. 
 
2015.06.29
|


Film premierek

Az oroszlánkirály

amerikai animációs film, 118 perc, 2019

Az oroszlánkirály 3D

amerikai animációs film, 118 perc, 2019

Yao utazása

francia-szenegáli vígdráma, 103 perc, 2019

Senki többet

amerikai dokumentumfilm, 98 perc, 2018

Nicky Larson - Ölni vagy kölni?

francia akcióvígjáték, 91 perc, 2018

Fehér éjszakák

amerikai horror, 147 perc, 2019

Anna

francia akcióthriller, 119 perc, 2019
Ahol a héten érdemes...
Budapest, Magyar Nemzeti Múzeum, január 15. - augusztus 20.
 
július 18 - 24.
Játék
A PanyolaFeszt arra törekszik, hogy a vidék hagyományait, értékeit csokorba gyűjtve megmutassa a helybélieknek és a faluba érkezőknek egyaránt.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.