Kedvenc helyek

The Darkness: Last Of Our Kind

est.hu:
7/10
|
olvasói
10/10 (19)
[ rock ] A manapság dúló retróhullám még sehol sem volt, amikor a brit Darkness már tökéletesen szórakoztató formában hasznosította újra a 70-es évek glam rockjának manírjait. A debütáló Permission To Landet azonban konstans lejtmenet követte.
Ez többek között Justin Hawkins frontembernek volt köszönhető, aki a turnékon komplett gyógyszertárakat nyelt le, idővel pedig masszív heroinfüggővé vált. A zenekar többi tagja egy időben kísérletet tett rá, hogy trióban, majd a Stone Gods nevezetű formációban folytassa tevékenységét, ám mindkét próbálkozás kudarcra volt ítélve. Végül Hawkins – immár tisztán, mint az alpesi patak – visszatért a csapatba. Aki a 2000-es évek közepén elvesztette volna a fonalat a Darkness-szel kapcsolatban, jobban teszi, ha felkészül rá: ez a zenekar, már nem feltétlenül ugyanaz, melynek énekese griffmaradat idéző fejhangon ripacskodott végig egy komplett albumot. 
 
Ugyanakkor nagyon éles szakadék mégsem tátong jelenlegi és tíz évvel ezelőtti munkásságuk között. Dan Hawkins gitárjátéka bár szigorúbb lett, mégis ezer közül is felismerhető. És szó se róla, már Justin éneke sem mindvégig kelti azt az érzetet, mintha közvetlenül egy spéci szexoperáció és több hónapos hormonkezelés után vonult volna be a stúdióba. Persze így sem tudott kibújni a bőréből: halld a Mighty Wings rockoperába hajló manírjait, vagy a Sarah O’Sarah giccses, mégis szerethető nyáladzását! Ugyanakkor ott van a nyitó Barbarian vagy a Cultra hajazó, klipes Open Fire jóval sötétebb tónusú, mint bármi, amit eddig a zenekartól hallhattunk. Bár a Last Of Our Kind kétségkívül a zenekar eddigi legkomolyabb hangvételű és legösszeszedettebb lemeze, már nem bír azzal az újdonságerővel hatni, mint anno az üresjáratok nélküli, és jóval humorosabb/röhejesebb (a megfelelő aláhúzandó) debütáló anyag. 
kirsch
2015.07.03
|


Játék
A látványos kiállításon a látogatók egy képzeletbeli űrutazásra indulnak, ahol tudásukat és bátorságukat próbára téve egy galaktikus kaland részesei lehetnek.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.