Kocsist Tibor színpadi szerepet kapott

Kocsis Tibor éppen utazni készült Kecskemétre, ám most nem fellépésre, hanem barátainak az esküvőjére. Kicsit sietett, mivel a repülőtéren még fel kellett szednie a Berlinből érkezett barátjukat is. Persze hogy nem másról, mint az első színpadi szerepéről, az István, a királyról beszélgettünk.
A barátok esküvőjén is énekelsz az ifjú párnak? 
 
Persze. Bár ilyenkor nem én vagyok a középpontban, hanem ők, hiszen róluk szól az ünnep. A szerelemről, és a nagy pillanatokról szól majd a dalom. 
 
Az augusztusi királydombi nagy megmérettetés előtt, gondolom, lesz még fellépésed? 
 
Sűrű a nyári programom. Erdélybe is meghívtak, több hazai nagyváros neve is szerepel a naptáramban. A Balaton is szóba jött. S akkor még nem beszéltem a Sinatra-estről, amelyen három barátommal lépek fel, Vastag Tamással, Gájer Bálinttal és Lányi Lalával. Majd jönnek a fesztiválok, ja, és a Szigeten is fellépek swing-dalokkal.  
 
Hogy történt a felkérés az István, a királyra? 
 
Rosta Mária felhívott és mondta, szeretné, ha csatlakoznék a csapathoz. Azonnal igent mondtam, pedig nincs igazi színpadi gyakorlatom. Miután letettük a telefont, akkor gondolkodtam el. Te jó Isten, mi lesz? Persze ugrottam be én már musical estekbe, de ez mégis más. Nagyon nagy izgalommal várom a próbákat. Nyilvánvaló, hogy nagyon sokat segíthet a rendező, Novák Péter. És a nagyoktól is sokat tanulhatok, például Varga Miklóstól, Nagy Ferótól és még sorolhatnám. 
 
Mikor merülsz el teljesen az István, a királyba? 
 
Először az énekórák jönnek, majd a színpadi próbák. Szörényi Levente-Bródy János István, a király rockoperája nem ismeretlen előttem, mert már a szüleim lemezei között is megtalálható volt. Ráadásul már a magyar kultúra része, mondhatom, hogy klasszikus. Nagyon kell majd bizonyítanom, hiszen nagy elvárások vannak az István, a királlyal szemben. Augusztus 19-én lesz a Budapesti előadás, majd azt követi tíz vidéki nagyváros. 
2015.07.08
|


Játék
A darab írója, a nemrégiben elhunyt Anat Gov hazájában, Izraelben igen népszerű szerző volt, Magyarországon azonban csak mostanában kezdik felfedezni.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.