Kedvenc helyek

Anti-Flag: American Spring

est.hu:
8/10
|
olvasói
9/10 (1)
[ punk ] A 90-es évek közepén kb. félóránként jelent meg egy kaliforniai(-jellegű) dallamos punklemez, a kiadók pedig kétségbeesetten vadásztak egy újabb Offspringre. És bár ezen formációk nagy része a mai napig működik, népszerűségük már finoman szólva is megkopott.
Akárcsak a Lagwagon, a Millencolin vagy a Voodoo Glow Skulls, az Anti-Flag is az említett punk hullám jóvoltából vált ismerté, ám ellentétben legtöbb egykori pályatársával, a pittsburghi négyes a legkevésbé sem merült a feledés homályába. Sőt, a mai napig ott vannak minden jelentős fesztiválon. Aki már járt Anti-Flag-koncerten, tisztában lehet vele, hogy Justin Sane-ék élőben képtelenek hibázni, ugyanakkor legtöbb szerzeményük ezzel együtt sem nevezhetők különösebben kiemelkedőnek. 
 
Nos, mint azt az American Spring is igazolja, a csapatban továbbra sincsenek Greg Graffin- vagy Brett Gurewitz-kaliberű dalszerzők, a csapat kilencedik stúdiólemeze így is meglepően erősre sikeredett. Az Anti-Flag-daloknak ugyan nincsenek olyan védjegyei, mely radikálisan megkülönbözteti őket egyéb, A-kategóriás punkrock csapatok szerzeményeitől: az albumon csordavokálokkal dúsan megspékelt dallamos, ám húzós punk hallható, melynek hatására önkéntelenül is egy circle pit kellős közepén érezhetjük magunkat.
 

 
A főállású gitáros-frontember Sane mellet a másik gitáros, Chris Head és a Chris #2-ként emlegetett basszeros is énekes a lemezen, különösebben karakteres orgánummal azonban egyikük sem rendelkezik. Ugyanakkor annyira fogós trackeket sikerült írniuk, melyek az említett hiányosságok ellenére is elviszik a hátukon a komplett albumot. A nyitó Fable World a korai Sum 41 legjobb pillanatait idézi, a laza Brandenburg Gate a Dropkick Murphys középtempós himnuszaival rokonítható, a Low Expectationsbe pl. pedig némi skandináv rock’n’roll is szorult. Egetrengető egyéniségről tehát nem beszélhetünk, erős dalokról annál inkább. Aki tehát közel két évtized elteltével sem unt rá erre a műfajra, nagyon nem foghat mellé az American Springgel. 
kirsch
2015.07.13
|


Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
METU - ma este őszi animációs válogatás a Puskin moziban. A belépés ingyenes! #moziajanlo #programajanlo #animacio #metuanimacio
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.