Lerágott csont

28. heti nézettségi adatok
384 ezer néző – múlt héten ennyi is elég volt a győzelemhez. A 18-49-es korosztályból ugyanis mindössze ennyien voltak kíváncsiak a Dr. Csont hétfői epizódjára, mely sorozat - folytatva néhány héttel ezelőtti diadalmenetét - ismét az élre tört a kereskedelmileg fontos korcsoportban.
És ezzel nagyjából minden fontos el is hangzott a múlt heti nézettségi eredményekről, merthogy ezúttal sem történt semmi érdekes. A fiataloknál tízből tíz helyet hozott el az RTL Klub, míg a teljes lakosság körében kilenc hely az RTL Klubnak, egy pedig – az ötödik helyen végző Tények révén – a TV2-nek jutott a top 10-ben. A legnézettebb műsor címét a fiataloknál a már említett Dr. Csont, a teljes lakosság körében pedig a Barátok közt hozta el 1 millió 33 ezres nézőszámmal. 
 
A fiataloknál kiszámított főműsoridős közönségarányok tekintetében is egyértelműen a hétfői volt az RTL Klub legerősebb estéje, ekkor 24%-os közönségarányt ért az RTL 19 és 23 óra között, majd innentől kezdve napról napra csökkenő tendenciát mutatva vasárnap már csak 15,6%-os közönségaránnyal zárta a hetet. Átlagban mindez 19,6%-ra jön ki, ami, bár nem éri el a csatorna előző heti 20%-os eredményét, messze kimagasodik a mezőnyből, a második helyezett TV2 ugyanis mindössze 8,8%-os eredményt tud felmutatni. Ettől viszont csak 1%-kal marad el a harmadik legnézettebb csatorna, a Cool. A teljesség kedvéért: a Film+ 5,3%-kal, a Duna 4,6%-kal, míg a Viasat3 3,2%-kal zárta a múlt hetet. 
 
A fiatalok a Dr. Csont mellett még a Barátok köztöt és az Éjjel-nappal Budapestet juttatták dobogóra, a legnézettebb film pedig A nagyon nagy ő lett 248 ezer nézővel a hatodik helyen, amit alig néhány ezer nézővel lemaradva egy másik film, az Egy boltkóros naplója követ listánkon. Top 10-es még a Szulejmán, a CSI és a Cobra 11, valamint a tíz legnézettebb műsor közé még a Fókusz és a Híradó egy-egy adása is bekerült. A TV2 egy tizenegyedik helyet tud felmutatni, ami a Tényeknek jött össze 213 ezres nézőszámmal. A legnézettebb kábeltévés műsor címét szintén a Dr. Csont nyerte, a sorozat Coolon vetített epizódját 197 ezer fiatal követte figyelemmel. Az M3 és a Szomszédok újra jól szerepelt: a teleregény 112 ezres nézőszáma ezúttal egy harminckettedik helyet ért. Ennél csak a Duna csütörtök esti Telesportja volt nézettebb a köztévés műsorok között, mely 132 ezer nézővel a huszonhatodik helyen zárt. 
 
A teljes lakosságot leginkább csak a Barátok közt érdekelte múlt héten, melynek millió feletti nézőszámától alaposan elmarad a második helyezett Híradó (851 ezer néző). A harmadik helyet a 785 ezer nézőt érdeklő Szulejmán szerezte meg. A Fókusz és a Dr. Csont után a 719 ezres nézettségű Tények töri meg az RTL Klub egyeduralmát, de csak egy pillanatra, mert utána újabb öt RTL Klubon vetített műsor következik a sorban. A legnézettebb film a tizedik helyezést megszerző, Miről álmodik a lány? lett 660 ezres nézőszámmal. A köztévé ebben a korcsoportban leginkább a Hegyi doktor című német sorozattal tudja a nézők érdeklődését felkelteni, mely műsor 472 ezer nézőjének köszönhetően a csatorna legjobb helyezése egy tizenhetedik hely lett. Nem mellesleg az M3 csatornán vetített Szomszédok itt is ott van az ötven legnézettebb műsor közt (248 ezer néző, 45. hely). Tényleg hódít a retró! 
 
(Adatok forrása: Nielsen Közönségmérés/RTL Klub) 
 
b.e.
2015.07.14
|


Filmek a TV-ben
18:10
A sztárok nem Liverpoolban halnak meg
angol romantikus film, 2017
18:10
Szerelem a Boszporusznál
német vígjáték, 2011
18:50
Legyőzhetetlen
amerikai dráma, 2006
18:50
Lezúzva
amerikai-kanadai akciófilm, 2009
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
04:01
Chuggington - Jelvényt akarok!
I. évad, 12. rész
04:03
Pat, a kutya
2017, 15. rész: Becsapva
04:05
Chuck megoldja
I. évad, 5. rész: Malac mentés
04:06
Chuggington - Jelvényt akarok!
I. évad, 13. rész
04:10
Game Shakers
II. évad, 206. rész: Spitty Llama
Játék
Kitűnő budapesti indie-rock zenekar, amely Európát is készül meghódítani.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.