Kedvenc helyek

Lindemann: Skills In Pills

est.hu:
8/10
|
olvasói
10/10 (4)
[ industrial / metal ] Egyelőre semmi nem utal rá, hogy a Rammstein komolyabb megmozdulásra készülne, ám Till Lindemann kreatívabb művész annál, minthogy a Tool vagy a System Of A Down munkatempójában alkosson. A Hypocrisy frontemberéről, Peter Tägtgrenről nem is beszélve.
A német industrial csapat és a svéd death metal alakulat főnöke fél évnyi e-mailezés után úgy döntött, egyesíti erejét a Lindemann nevezetű projektben. Mint tudjuk, hasonló próbálkozásoknak akkor van igazán értelme, ha az adott zenészek „főállású” formációiktól némileg különböző dolgot hoznak létre. Nos, ez Lindemann esetében többé-kevésbé meg is valósul, Tägtgrennek azonban joggal lehetett déjà vu érzése dalszerzés közben. Tudniillik ezeket a témákat bátran felhasználhatta volna Pain nevezetű zenekarában is. Tehát nincs itt szó másról, mint ipari/gothic elemekkel és szintifutamokkal operáló metálról, mely a berlini rockdiszkók zenei kínálatának közel 90%-át teszi ki. 
 
Ez azonban korántsem jelenti azt, hogy a lemez elcsépelt vagy kicsit is unalmas lenne. Amellett, hogy a szerzemények kellően változatosak - halld pl. az arcbamászó címadó dalt, a templomi orgonával és szimfonikusokkal megspékelt Fatet, vagy a kitörölhetetlen refrénnel operáló Cowboyt – szinte azonnal belemásznak a hallgató fülébe.
 

 
Viszont ettől még a Skills In Pills nem lett könnyed, kommersz hallgatnivaló. Lindemann ugyanis a szövegek megírásakor feltöltekezett de Sade márki, Pasolini és egy átlagos Adam Sandler-rajongó összes perverziójával. Szó se róla, az angol sorok ugyanolyan jól passzolnak hat láb mély orgánumához, mint a Rammstein német szövegei, ám utóbbiak Benedek Elek-meséknek hatnak a beszédes című Golden Showerhez vagy a Praise Aborthoz képest. Persze, a jó Till kevésbé érzékeny lelkű rajongói (akiből akad néhány) bizonyára betegre röhögik majd magukat ezek hallatán. Szerencsére a Skills In Pills zeneileg is elég szórakoztatóra sikeredett, így megfelelő kárpótlást jelenthet a Rammstein hosszú hallgatásáért. 
kirsch
2015.07.14
|


Játék
A leghatalmasabb élőlény, amely valaha is létezett, most visszatér, hogy megküzdjön számos gigantikus szörnyeteggel ebben a földrengető folytatásban.
METU - ma este őszi animációs válogatás a Puskin moziban. A belépés ingyenes! #moziajanlo #programajanlo #animacio #metuanimacio
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.