Spike Lee chicagói drámája lesz az Amazon első filmje

Az Amazon új mozis szekciójának első filmjét Spike Lee forgatja: a Chicagóban játszódó dráma decemberben kerül a mozikba, hogy még részt vehessen az Oscar-versenyben.

Kapcsolódó cikkek

A Chi-Raq című produkció forgatását a múlt héten fejezte be Lee Chicagóban - írta a The Hollywood Reporter. A mozis magazin értesülése szerint a filmet eredetileg a 2016-os cannes-i filmfesztiválon szerette volna bemutatni a rendező, de végül az Amazon stúdióval együtt úgy döntött, hogy még az idei díjszezonban debütál. 
 
Az Amazon azt tervezi, hogy a stúdiójában készülő filmek - már a Chi-Raq is - először a filmszínházakban kerülnek forgalomba, de viszonylag kis idő elteltével elérhetővé teszik őket az Amazon Prime vásárlói számára is. 
 
A Chi-Raq a klasszikus görög dráma, a Lüzisztraté aktualizált feldolgozása. A főszerepet Teyonah Parris alakítja. Lysistrata (Lüzisztraté) az eredeti vígjátékhoz híven azzal tiltakozik az elszabadult erőszak ellen, hogy bejelenti, nem hajlandó a szexre, amíg ez tovább folyik. A film címe egyébként a Chicago és Irak szavak összevonásából született. A címadás máris vitákat szült, és állítólag Chicago polgármestere, Rahm Emanuel sem volt boldog tőle. 
 
Parris mellett Nick Cannon, Wesley Snipes, Jennifer Hudson, D.B. Sweeney, Angela Bassett, John Cusack, Steve Harris és Samuel L. Jackson is szerepel a produkcióban. 
 
Lee, aki a forgatókönyvet is jegyzi Kevin Willmott társaságában, arra kérte a közönséget, hogy ne üljenek fel a film címének, és "valami nagyon különleges" produkciót ígért. 
 
A The Hollywood Reporter szerint az Amazon filmes szekciója évi 12 filmet akar a mozikba küldeni. A produkciók költségvetése egyenként 5 milliótól 25 millió dollárig terjedhet majd. 
 
(MTI) 
2015.07.16
|


Film premierek

A vadon hívó szava

amerikai kalandfilm, 100 perc, 2020

Isten létezik, és Petrunijának hívják

belga-francia-horvát-macedón-szlovén filmdráma, 100 perc, 2019

Wasp Network: Ellenállók

belga-francia-spanyol thriller, 123 perc, 2019

Öngyilkos túra

dán-német-norvég misztikus dráma, 90 perc, 2019

A mennyországnak kell lennie

francia-kanadai-német-palesztin-török vígjáték, 97 perc, 2019
Játék
Hajóra száll a Jetlag legénysége, hogy a védjegyükévé vált lírikus elektropoppal rezgessék meg az A38 imbolygó deszkáit.
Filmek a TV-ben
22:00
Aquaman
amerikai fantasztikus akciófilm, 2018
22:00
Horrorra akadva
amerikai vígjáték, 2000
22:15
Egy kis Mennyország
amerikai vígjáték, 2011
22:40
A tehetség
amerikai filmdráma, 2017
22:55
Az elveszett fiúk
amerikai vígjáték, 1987
a #Berlinale fesztiválpalotájának méreteit lehetetlen megmutatni egyetlen fotón. azért megpróbáltuk... #berlinale2020
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.